successos
Busquen un submarinista desaparegut entre l'Estartit i l'Escala
El rastreig es va centrar des de la punta de les Tres Coves fins a la cala Ferriol, a la costa del Montgrí
La recerca de Michael Astor es reprendrà avui al matí
Els equips d'emergències van iniciar ahir la recerca d'un submarinista a l'Estartit, en una zona propera a la delimitació amb el terme municipal de l'Escala. El desaparegut és Michael Astor, de 51 anys, i de nacionalitat espanyola. L'home té una casa a Sant Miquel de Fluvià, si bé la seva residència habitual es troba a Viladecans. Fins a última hora de la tarda, els efectius van centrar el rastreig per aigües marítimes entre la punta de les Tres Coves i la cala Ferriol, que és la segona més gran de la costa del Montgrí, després de cala Montgó. Al matí, Astor es va dirigir fins a aquest indret amb barca. Anava acompanyat d'un seu fill i de dos familiars més, amb els quals va estar explorant coves de la punta del Milà. Quan van acabar la immersió, però, els altres membres del grup es van alamar en veure que Michael no pujava a la superfície i, quan passaven pocs minuts de les dotze del migdia, van donar la veu d'alerta. Fins allí es van dirigir tres unitats del Grup d'Actuacions Especials (Grae) subaquàtic dels bombers, el servei marítim de la Guàrdia Civil, membres de Salvament Marítim, el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil amb base a l'Estartit, els Mossos d'Esquadra, així com els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).
Com que és un tram al qual generalment no s'arriba a peu, diversos bombers van fer guàrdia al port de l'Escala, ja que al mateix punt hi van traslladar un helicòpter que es tenia la intenció d'activar en cas de localitzar el desaparegut per evacuar-lo a terra com més de pressa millor. Les tasques de recerca al final es van parar a les vuit del vespre i es reprendran avui al matí. Els equips de rescat, però, temen que els treballs per trobar l'home seran complicats, perquè es podria haver endinsat en un túnel de difícil accés d'una de les coves.
A banda, ahir a les deu del matí es va rebre l'avís de la mort d'un ciutadà que es va ofegar a la platja de la Pineda de Castelldefels, a la confluència de l'avinguda Onze de Setembre amb el passeig marítim. La víctima, que anava indocumentada, va caure desplomada en entrar a l'aigua. Els socorristes, que just a aquella hora començaven el torn de vigilància, el van dur ja inconscient a la sorra, on les maniobres de reanimació dels sanitaris del SEM van ser infructuoses.
LES XIFRES
Sis morts a la costa gironina
Aquest any, ja han mort sis submarinistes en aigües de la costa gironina. El darrer cas va ser el d'un veí de Barcelona que el 24 de juliol es va ofegar a la platja de Mas Pinell de Torroella. També el dia 12 del mes passat, va perdre la vida un turista francès de 70 anys a l'Estartit. Casualment, el 5 de juny va morir al mateix municipi una escafandrista, francesa, que va tenir un atac de cor. Quatre dies abans, un home alemany de 70 anys va perdre la vida al cap de Creus, i el 26 d'abril, un veí de Girona, José Antonio Gargallo Puigfel, va morir a Palamós. Aquest tràgic llistat es va encetar l'11 d'abril, quan hi va haver dos sinistres mar endins. La primera víctima va ser un ciutadà francès de 60 anys que feia immersió al cap de Creus. L'altre incident va ser poc després a Palamós, on va morir un instructor de submarinisme, Jordi Mateo Rubio.