Successos

judicial

L'esquarterador vol que li imposin només tres anys

La defensa al·lega que quan Daniel Imandt va matar la víctima anava tan begut que no se'n va adonar

Carles Monguilod, el lletrat que exerceix la defensa de Daniel Imandt, el belga que ha confessat que va matar i esquarterar la seva ex-xicota Sabrina Tverbouss-Twerdy a Sant Pere Pescador, demana en el seu escrit de conclusions provisionals que se'l condemni a una pena de només tres anys de presó. Monguilod considera que Imandt és autor d'un delicte d'homicidi però considera que és mereixedor de l'aplicació d'un eximent incomplet d'embriaguesa i un atenuant per reparació del dany.

El relat que fa la defensa apunta que el dia dels fets, el 25 de setembre del 2010, Daniel Imandt i Sabrina Tverbouss-Twerdy estaven totalment embriagats quan es van posar a discutir, primer de forma verbal, fins que van arribar a les mans. Segons la defensa, va ser la dona qui primer va agafar un ganivet i el va clavar a Imandt, que va reaccionar agafant un altre ganivet i es va defensar de l'atac, clavant-lo en diverses ocasions a la dona.

Segons la defensa, Daniel Imandt anava tan borratxo que no va ser conscient fins que es va despertar a l'endemà que havia matat la dona. En adonar-se del que havia fet, i “actuant en estat de xoc i en un moment de bogeria, va esquarterar el cos i el va ficar en diferents bosses de plàstic”.

La defensa també remarca, perquè li apliquin un atenuant, que, un cop detingut, totalment penedit, Imandt va oferir tot el patrimoni que tenia a l'Estat perquè pogués servir per indemnitzar els familiars de la víctima. Remarca que va donar els 10.972 euros que tenia al seu compte, el seu Porsche Cayman, que va ser subhastat i se'n van obtenir 18.726 euros, i que ja ha entregat 29.698 euros a comptes de parents de la víctima. La defensa considera que l'esquarterament del cadàver no ha de tenir repercussió penal per a l'acusat.

Per la seva part, el fiscal demana 22 anys i quatre mesos de presó per a Imandt, a qui acusa d'assassinat amb els agreujants de parentiu i abús d'autoritat i també de profanació de cadàver. El fiscal demana que Imandt indemnitzi amb 230.000 euros els familiars de la víctima, petició amb la qual està d'acord la defensa.

També exerceix l'acusació Nouari Rabah, el jardiner que considera que Imandt li volia encolomar el crim i obligar-lo a desfer-se del cadàver. El lletrat de Nouari Rabah, Joaquim Vila, demana que condemnin Imandt a 20 anys de presó i que indemnitzi el seu client amb 40.000 euros per les lesions psicològiques i les seqüeles que li va causar. Rabah va sortir disparat de la casa travessant la vidriera, del pànic que va sentir quan li va fer tocar trossos de la morta dient-li que era “pernil”.

Pròrroga de la presó

El jutjat número 7 de Figueres ha acordat fa poc la pròrroga de la presó de Daniel Imandt, que ja fa dos anys que està empresonat. El jutge considera que podria fugir abans del judici si l'alliberessin.

LA DATA

25.09.10
és el dia
de la discussió entre Imandt i Tverbouss-Twerdy que va acabar amb ella morta i esquarterada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.