Creix la prole de suposats fills bastards del rei Joan Carles I d'Espanya
María José de la Ruelle, que es creu filla del rei i de la princesa Gabriela de Savoia, es troba amb Albert Solà i Ingrid Sartiau, que reclamen la paternitat reial
Tres persones que es consideren filles bastardes del rei Joan Carles I s'han trobat aquest cap de setmana a Banyoles i han iniciat els tràmits per fer-se proves d'ADN i tornar a intentar acreditar la seva filiació davant dels tribunals. Es tracta de l'empordanès Albert Solà, la belga Ingrid Sartiau, que l'any passat van presentar una demanda de paternitat que no va prosperar, i María José de la Ruelle, una francesa que es considera filla de Joan Carles I i la princesa Maria Gabriela de Savoia, el gran amor de joventut del rei.
De la Ruelle, que ja va intentar a França demostrar que Gabriela de Savoia era la seva mare però els tribunals no li van permetre fer les proves de maternitat, va tenir constància de les demandes que van presentar Solà i Sartiau (que sengles jutjats de Madrid van desestimar apel·lant a la responsabilitat penal del rei) i va buscar el contacte a través de Jaume Pararols, el lletrat que representa Solà i Sartiau.
Després va contactar amb Sartiau i aquest cap de setmana tots tres s'han trobat. En un dinar al restaurant Can Xabanet van establir les bases per començar una reclamació conjunta i van analitzar fotos d'ells i de membres de la família reial en diferents èpoques i van observar quina retirada tenien.
Nascuda a Algèria
De la Ruelle, la nova incorporació a la prole de suposats fills bords del rei, va néixer el 1954 en un hospital militar de Blida (Algèria) i va ser inscrita com a Brigitte-Odile Gervais. El 1955 va ser adoptada per la parella formada per Marcelo i Margarita Caldamone, que li van donar el cognom però també li van canviar el nom de pila i li van posar María José, que coincideix amb el nom de la mare de Gabriela, Maria Josep de Bèlgica, esposa del rei d'Itàlia Umbert II. María José creu que ella va ser fruit de l'idil·li entre Joan Carles, quan tenia setze anys, i Maria Gabriela, que en tenia catorze, durant un creuer amb el vaixell Agamenón, el mateix on un temps més tard Joan Carles coneixeria Sofia. La premsa de l'època va recollir l'idil·li entre el príncep i Gabriela de Savoia però la casa reial sempre va desmentir que haguessin engendrat cap fill.
De la Ruelle va aportar una foto, captada a Algèria, on es pot veure la seva mare adoptiva amb una noia embarassada que considera que era Gabriela. De la Ruelle va viure força temps a Eivissa, com Albert Solà, que va ser adoptat quan tenia set anys per una família de Sant Climent de Peralta, però que abans havia estat amb una altra, d'acollida, a Eivissa. Solà, que va fer fortuna a Mèxic, va tornar a Catalunya per buscar els seus orígens, i des que va començar a gratar al seu expedient d'adopció va començar a creure que el rei i una dama de l'alta societat barcelonina eren els seus pares. Fa anys que envia cartes a la casa reial adreçades sempre al seu “estimat pare”.
L'any passat, Ingrid Sartiau va contactar amb ell i li va dir que la seva mare li havia confessat als 40 anys que el rei era el seu pare. La mare de Sartiau ha signat un document notarial en què exposa que va estar amb un noi molt atractiu durant una estada a la Costa Blava i que l'endemà un porter de l'hotel li havia dit que es tractava del príncep. Sartiau i Solà es van fer proves d'ADN i el resultat va ser que els coincidia el perfil genètic de la línia paterna en un 92% pràcticament. Ara tots tres iniciaran la croada per intentar demostrar que són fills del rei.