Successos

successos

Frustren un robatori al local social de Sant Sadurní de l'Heura

Un veí va avisar perquè va sentir uns cops

Van detenir tres nois, als quals van decomissar eines i passamuntanyes

Dos joves de Manlleu, Ahmed Boulahya i Soufiane Attaybi, així com un còmplice seu de la Bisbal d'Empordà, Khalid Idrissi, van ser detinguts dimarts pels Mossos d'Esquadra per haver intentat robar al bar de la Societat Cultural i Recreativa la Concòrdia de Sant Sadurní de l'Heura. Una dotació policial que feia un patrullatge preventiu per diverses poblacions de la zona va ser alertada pels volts de les tres de la matinada per un veí del municipi, que els va informar que sentia uns cops molt forts a prop de casa seva. Els agents es van adreçar fins allà per parlar amb el testimoni i van comprovar per ells mateixos el soroll.

Els efectius van iniciar una recerca pels voltants i van localitzar els acusats circulant amb un vehicle. Els van aturar, els van demanar la documentació personal i van escorcollar el cotxe, on portaven passamuntanyes, guants, estisores, tenalles, dues llanternes i una navalla. Amb aquestes eines, els presumptes lladres van arrencar els llistons de fusta d'una de les finestres laterals del local social, on també van tallar la tela mosquitera, que va quedar penjant. Es va comprovar, però, que no van ser a temps d'accedir a l'interior i, per tant, van fugir amb les mans buides.

Els nois, tots de nacionalitat marroquina, van quedar arrestats per un delicte de robatori amb força. Idrissi, de 19 anys, i Attaybi, de 25, no presenten antecedents. Boulahya, de 20 anys, n'arrossega set per fets similars. Van declarar l'endemà al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, on es va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

Amagats en un bar

Una dotació de paisà dels Mossos també va detenir el 22 de març dos menors que acabaven de cometre un robatori amb violència i intimidació en un establiment d'alimentació del centre de Girona. Els joves van amenaçar la caixera amb una navalla, van sostreure la recaptació de la jornada i van escapar corrents. A pocs metres, els policies van observar com els acusats entraven als lavabos d'un bar per amagar-se. En un primer moment no els van trobar la navalla, però un dels nois va acabar confessant on l'havien ocultada.

I, finalment, un jutge va ordenar l'ingrés provisional a la presó per al veí de Sant Feliu de Guíxols Mohamed el Mariami, que va ser arrestat tant per la policia local com pels Mossos la setmana passada. El jove, de 25 anys i d'origen marroquí, hauria assaltat cinc menors al carrer, entre el 14 i el 18 de març. En tots els casos, actuava en zones amb poca afluència de gent i es valia de la seva corpulència per intimidar verbalment les víctimes. Algun cop, fins i tot, els va amenaçar amb una navalla i els va agredir. El seu objectiu era sostreure'ls el mòbil o diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.