Successos

tribunals

Imposen el pagament de 100.000 euros al veí de Sant Joan que va violar la cangur

És la quantitat amb què haurà d'indemnitzar la víctima, que va contractar amb el fals propòsit que cuidés una nena

També té prohibit apropar-s'hi durant 9 anys

Joaquim Adell Arau, el veí de Sant Joan les Fonts que va ser jutjat el 14 de febrer per haver violat una dona que va contractar com a cangur, l'haurà d'indemnitzar amb 100.000 euros per les lesions psíquiques que li ha ocasionat. Aquesta és part de la condemna que la secció quarta de l'Audiència de Girona va decretar contra l'acusat, a qui també es va imposar una pena de vuit anys de presó com a autor d'un delicte d'agressió sexual. I, a més, té prohibit apropar-se a la denunciant, que ha estat representada per l'advocat Josep Capdevila López, ni tampoc s'hi podrà comunicar en un termini de nou anys.

Segons es recull en la sentència, aquest episodi va tenir lloc el 22 d'agost del 2011. Uns dies abans, l'home va contactar amb l'afectada, que havia penjat un anunci a internet en què s'oferia per fer tasques de neteja en domicilis o tenir cura de nens a Pamplona o a Olite, el municipi navarrès on residia. En el mateix anunci, hi feia constar el número de telèfon personal i la seva adreça de correu electrònic.

Adell la va trucar i va distorsionar la veu per fer-se passar per una dona, ja que durant la conversa va simular que el seu nom era Patricia. Li va proposar una feina que consistia a tenir cura d'una nena de 10 anys en un xalet a Girona. Li va prometre, alhora, un sou mensual de 1.200 euros, que la donaria d'alta a la seguretat social, dues pagues extres anuals, un horari de dilluns a dijous i que durant dos caps de setmana al mes li pagaria el preu del viatge a Olite per tal que pogués tornar a casa.

Després de diverses converses per telèfon, la víctima va acceptar el treball i es va desplaçar des de Navarra fins a Girona en cotxe, acompanyada del seu marit. Es van trobar amb l'acusat a l'aparcament del McDonald's de Girona a un quart de vuit del matí del 22 d'agost del 2011, que és el dia en què teòricament havia de començar a la seva nova feina. Després d'intercanviar unes breus paraules, la víctima es va acomiadar del seu espòs i va pujar al vehicle d'Adell.

L'home li va comentar que abans de dirigir-se a casa seva anirien al domicili de la seva germana, a Olot, perquè així ella pogués descansar una mica del trajecte. L'acusat es va adreçar, però, a l'habitatge on vivia, a Sant Joan les Fonts. La víctima va deixar el seu equipatge i el mòbil al maleter de l'automòbil, convençuda que després acudirien a la suposada casa del barri de Palau de Girona on havia de prestar els seus serveis.

Van entrar a l'immoble pel garatge. L'imputat va tancar després la porta principal i van pujar a la primera planta. Una vegada a dalt, la va advertir que no sortiria d'allí si no mantenia relacions sexuals amb ell. I, segons consta també en la sentència, la va agafar pel braç, la va conduir a l'habitació, la va despullar, la va tombar a sobre el llit i la va violar.

Avís de guardar silenci

Un cop l'acusat va aconseguir el seu propòsit, li va ordenar que es vestís i marxés, la va fer pujar una altra vegada al seu cotxe i la va deixar a l'estació d'autobusos d'Olot perquè tornés a Olite. Just abans que l'home marxés, la va advertir que anés en compte i que no digués res. Ja sola a l'estació, va trucar al seu marit per explicar-li el que li havia ocorregut, així com als Mossos d'Esquadra, que la van anar a buscar i la van acompanyar a les dependències policials perquè interposés la denúncia. Des de llavors, tal com es conclou en la resolució judicial, la víctima pateix “greus alteracions psíquiques” i se li ha diagnosticat “un trastorn crònic de tipus depressiu”.

LA XIFRA

8
anys de presó
ha imposat el jutge de la secció quarta a Adell. L'home, de 50 anys, no té antecedents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.