Successos

judicial

Subhasten 4 finques a Puigcerdà del ‘cas Torras'

Les propietats vinculades a Jorge Núñez Lasso tenen un valor de 2,8 milions

L'Audiencia Nacional té previst subhastar dimarts a Puigcerdà quatre propietats vinculades a Jorge Núñez Lasso de la Vega, ex conseller delegat del grup Torras, condemnat per la seva participació en la descapitalització del grup dirigida pel conegut financer Javier de la Rosa. La venda pública tindrà lloc a les dotze del migdia, i es farà simultàniament a l'Audiencia Nacional i al Jutjat únic de primera instància i instrucció de Puigcerdà. El valor de les quatre finques és de 2,8 milions d'euros. Segons l'escrit de la secretaria judicial del servei d'executòries de la sala del penal de l'Audiencia Nacional, amb els guanys d'aquesta subhasta es pretén recuperar part de les quantitats reclamades per l'operació Warbasse, Icsa-Inpacsa i Pincinco, que arribaria a una quantia de 353 milions d'euros.

Es tracta d'una parcel·la de 4.545 metres situada al sector Golf i una altra porció de terreny urbà de 438 metres quadrats –totes dues a Puigcerdà–i una finca rústica d'extensió de terreny de camp i prat situada al terme municipal de Guils de Cerdanya en forma triangular. Així mateix entrarà a la subhasta una casa unifamiliar aïllada d'uns 4.000 metres quadrats i situada al sector del golf, a Puigcerdà.

Un cas de fa 30 anys

Jorge Núñez va ser condemnat per haver participat en la descapitalització de Torras i com a responsable civil dels perjudicis econòmics causats al grup amb l'obligació de rescabalar els danys que es van produir. Núñez va ser condemnat de forma solidària amb els altres imputats, per un import de 124 milions d'euros. Però la quantitat es va disparar perquè el Tribunal Suprem van establir que les quantitats que es van desviar del grup Torras han de retornar-se amb interessos des del moment en què es va produir el delicte, és a dir, des de finals dels anys 80, uns 30 anys.

Jorge Núñez afronta una condemna per responsabilitat civil de 12 milions d'euros pel cas Wardbase: la transferència de 12 milions d'euros el 1992 des del grup Torras a una compta suïssa d'aquesta societat. En aquest cas, el financer Javier de la Rosa va ser condemnat a cinc anys i mig de presó, i Jorge Núñez a tres anys.

En el cas d'Icsa-Inpacsa, el tribunal jutjava el desviament de plusvàlues de 47 milions d'euros obtingudes per Torras en la venta de la paperera Icsa-Inpacasa al grup irlandès Jefferson-Smurfit el 1988. El Suprem va condemnar a de la Rosa a tres anys de presó, i a un any i vuit mesos a Jorge Núñez.

El tercer cas, el de Pincinco-Oakthorn-Quail, es jutjava el desviament de 300 milions de dòlars del grup Torras a la societat Pincinco, de 110 milions de dòlars a través d'Oakthorn i de 64,55 milions de dòlars a Quail, societat de de la Rosa. El Suprem va condemnar a de la Rosa a 7 anys de presó i a Núñez a 5 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.