Successos

seguretat

Investiguen si la banda de la Dolores va perpetrar l'assalt al Golf Girona

Dolores Díaz i un grup d'homes, suposats lladres a sou de la dona, estan presos per un assalt a Argentona

Els relacionen també amb un cas a Palafrugell

Els Mossos investiguen si els detinguts per l'assalt perpetrat el 14 de febrer a una casa de la urbanització Madà d'Argentona també estan darrere de l'assalt al Golf Girona. El mateix dia de l'assalt a Argentona, la policia local va detenir un home colombià, de nom Mario, en un control de carretera i li van comissar part del material robat a la casa. Inicialment Mario no va donar pistes dels seus còmplices, però després de dies a la presó va aportar dades que van permetre fer caure tot un grup vinculat amb el cas. El centre de la trama l'ocupa Dolores Díaz, una dona de Palafolls que havia mantingut una relació sentimental amb la víctima, Ramon Aguilar, i que, segons es desprèn de les declaracions d'alguns implicats, a través del seu amic Jordi Cusco, veí de Begur, havia contactat amb mercenaris perquè perpetressin l'assalt com a revenja perquè Aguilar no li havia tornat una quantitat important de diners que ell li hauria donat quan la seva relació era amistosa. Dolores Díaz ja ha estat empresonada i també dos suposats autors materials de l'assalt, Mario i Jorge Iván, àlies Juanxo, i un altre implicat considerat intermediari, Nelson Enrique Vallejo Velázquez.

En el decurs de la investigació d'aquest cas, el primer detingut va explicar davant d'un mosso que el seu grup havia planificat assaltar les instal·lacions del Golf Girona, ja que li havien dit que coincidint amb el canvi de mes allà hi solia haver molts diners.

L'assalt a les oficines del Golf Girona es va perpetrar el divendres 2 de març. Tres homes encaputxats van entrar als despatxos de les instal·lacions i van amenaçar les dues treballadores que hi havia a l'interior, les van arrossegar per terra i les van lligar amb brides i van fugir amb un botí de més de 5.000 euros.

La detenció de la banda de la Dolores també ha fet obrir una investigació per un altre intent d'assalt violent en un domicili de Palafrugell, que es va entreveure a partir de la declaració de Jordi Cusco. Dolores Díaz, que dilluns va ser interrogada al jutjat d'Arenys, tot i que es va voler declarar innocent de l'assalt a la casa del seu excompany a Argentona, va incórrer en contradiccions que van revelar que n'estava al corrent però també va admetre que en un viatge amb cotxe amb Jordi Cusco, quan ella es va queixar perquè el vehicle estava tan brut, li va dir que era a causa de la vigilància que havien fet per assaltar una casa a Palafrugell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.