Successos

Un avió queda danyat pel xoc amb uns gavians

No hi va haver perill per als passatgers, però l'aeronau va quedar fora de servei

Un grup de gavians va causar greus desperfectes a un avió mentre aquest feia la maniobra d'aterratge a l'aeroport de Girona-Costa Brava. Els fets van tenir lloc divendres pels volts de les deu de la nit, quan un Boeing 737 de la companyia Transavia, que es disposava a aterrar a l'aeroport i que provenia d'Amsterdam, va rebre l'impacte de la bandada d'ocells. No hi va haver cap perill en la maniobra, però tot i així el xoc amb animals va provocar una trencadissa en algunes parts de l'aeronau. La part de morro va quedar afectada i amb restes de sang dels animals. Fins i tot un gavià mort va quedar enganxat a la finestra dels pilots.

Sense perill per a la gent

Els passatgers van sortir de l'avió amb tota normalitat, sense que s'hagués d'activar cap pla d'emergències. Tot i així, els responsables de l'aeroport van cridar els Bombers, que van haver de netejar la pista.

L'aeroport de Vilobí té servei de falconeria, però els falcons no poden volar de nit, motiu pel qual la manada de gavians va xocar amb l'avió.

A causa de l'incident, un altre avió va resultar danyat, però mínimament, i això no va afectar al normal funcionament de l'aeroport. En canvi, pel que fa a l'aeronau, va quedar fora de servei, i un altre 737 de la companyia va aterrar dissabte al matí a les instal·lacions per substituir i cobrir la ruta que tenia previst fer l'avió accidentat. Ahir tècnics de Transavia van començar a arreglar la part davantera de l'avió, els motors i les ales que van quedar afectats per l'impacte dels animals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.