Successos

Inquietud al Maresme pel repunt de nous robatoris amb força en habitatges

Els primers quinze dies de novembre es van acumular el major nombre de casos

La policia diu que els lladres es desplacen de sud a nord de la comarca

Repunt important de robatoris amb força en habitatges al Maresme en els últims dos mesos. Segons fonts policials, els primers quinze dies de novembre es va acumular el major nombre de casos, que van començar a la zona sud i al centre de la comarca i ràpidament s'han anat estenent cap al nord. Tal com va informar ahir La Vanguardia, el modus operandi es repeteix i la policia atribueix els delictes a bandes organitzades que actuen al vespre i a la nit, aprofitant la foscor, i entren a les cases quan no hi ha ningú. Actuen amb molta rapidesa i s'enduen sobretot joies i diners. Quan són descoberts, fugen i mai no busquen l'enfrontament. Fins i tot hi ha hagut casos en què en una setmana han entrat a robar dos cops en un mateix habitatge, com en un cas de Sant Pol de Mar.

Els Mossos d'Esquadra han confirmat la nova onada de robatoris al territori, però han rebaixat l'alarma assegurant que no es tracta de xifres “espectaculars”. A més, expliquen que s'han incrementat les mesures de vigilància tant amb dispositius propis com amb patrulles mixtes amb la policia local, que també ha augmentat els controls, en especial a les entrades i sortides de les urbanitzacions.

Els alcaldes consultats per aquest diari s'han mostrat preocupats per l'onada de robatoris, però confien que la col·laboració policial donarà aviat el seu fruit. Al mateix temps, des dels consistoris han intensificat els consells de protecció a la ciutadania per prevenir o, com a mínim, no posar-ho tan fàcil als lladres. “Per a nosaltres, dos o tres robatoris en una setmana ja és molt”, assenyala l'alcalde d'Argentona, Ferran Armengol (CiU). Montserrat Garrido (CiU), alcaldessa de Sant Pol, avança que aviat es posaran en marxa càmeres de seguretat a les entrades i sortides del poble “per controlar els vehicles sospitosos”, i des de Canet de Mar l'alcalde, Jesús Marín (CiU), explica que és a les cases més allunyades del nucli urbà on es registren més delictes.

Finalment, la regidora de Governació d'Arenys de Munt, Montserrat Carreras (CiU), destaca que, quan els lladres noten a prop la pressió policial, “es desplacen cap a un altre municipi”.

Dades que ballen i pobles que se'n salven

Les dades oficials facilitades sobre el nombre de robatoris són: Sant Vicenç de Montalt, 26; Llavaneres, 19; Alella, 20; Arenys de Munt, 25; Canet, 17; Sant Pol, 9; Argentona, “una vintena”, i Arenys de Mar, “cinc en els darrers deu dies”. Mataró no ha facilitat xifres i ha derivat la responsabilitat de les dades als Mossos. D'altra banda, a Premià de Dalt, Santa Susanna, Calella, Sant Iscle i Pineda les bandes no s'han fet notar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia