Successos

Expulsen durant cinc anys un condemnat per robatoris

Un jove que el gener del 2014 va abordar violentament una anciana a Cassà va ser jutjat ahir per l'intent de saqueig d'una empresa de Fornells

Va trencar la vidriera de la nau amb una clau anglesa

Injura Krubally, un noi d'origen gambià que el maig de l'any passat va ser condemnat a 180 dies de treballs en benefici de la comunitat per haver fet una estrebada brusca a una anciana a Cassà de la Selva, va admetre ahir que tan sols tres mesos després d'aquell judici va robar en una empresa de Fornells de la Selva. Per aquest darrer succés, la fiscal li demanava inicialment tres anys de presó. Durant la vista pel cas, que es va celebrar al jutjat penal número 3 de Girona, es va arribar, però, a una conformitat entre l'advocat de l'acusat i la representant del ministeri públic. Krubally va acceptar dos anys de presó per un delicte de robatori amb força, amb l'agreujant de reincidència. No obstant això, el seu ingrés a la presó no es farà efectiu, ja que la fiscal va sol·licitar que se li substituís la pena privativa de llibertat per la seva expulsió de l'Estat espanyol, amb la prohibició que hi pugui tornar durant cinc anys. La jutgessa hi va donar el vistiplau i va emetre ahir de viva veu la sentència, contra la qual tant la defensa com la fiscalia van dir que no recorrerien.

Krubally va reconèixer que el 20 d'agost del 2014 va accedir en una empresa de Fornells de la Selva dedicada a la distribució de productes per a la construcció. La nau, de més de 3.000 metres quadrats, està situada al carrer del Mas Pla. Segons va quedar enregistrat en les càmeres de seguretat, hi va entrar a la 1.28 h de la matinada i tan sols va estar a dins sis minuts perquè va saltar l'alarma i va sortir-ne corrents, a la 1.34 h.

La central d'alarmes va trucar al gerent per informar-lo. Com que a vegades, però, se'ls ha activat el sistema de seguretat per falses alarmes i en aquest cas només s'havia disparat el dispositiu en un sol punt de l'interior del negoci, es va decidir esperar. I és que, en el supòsit que hi hagi un intrús, es detecta el seu moviment i s'encenen més punts del sistema d'alarmes, fet que fa pensar en l'existència d'un lladre. Aquesta circumstància, però, no va tenir lloc, ja que Krubally va fugir immediatament, sortint, a més, pel mateix lloc on va entrar.

Va ser a dos quarts de vuit del matí quan es va comprovar que s'havia tractat de l'acció d'un lladre. L'encarregat del magatzem va obrir i va veure que les taules i els calaixos de les oficines estaven remoguts, tot i que només es va trobar a faltar un telèfon mòbil. Per irrompre a dins, va trencar una vidriera amb una clau anglesa, una eina que després va deixar al mateix lloc dels fets. Els Mossos van localitzar empremtes dactilars de Krubally a la nau i, quan el van detenir a la Bisbal d'Empordà, li van trobar el mòbil sostret. D'altra banda, a part de la seva expulsió, es va establir que indemnitzi l'empresa amb 364,21 euros pels desperfectes, i amb setanta euros pel mòbil.

El mateix jutjat ja el va condemnar l'any passat, quan va confessar que el 12 de gener del 2014 va abordar una dona al carrer de Puigcogul de Cassà. La víctima, de 85 anys, es dirigia a missa. Li va fer una estirada per arrabassar-li el moneder i, com a conseqüència, l'anciana va caure i es va trencar el fèmur. Injura va ser reconegut per un testimoni de l'assalt, després que fos arrestat el 21 de gener com a sospitós d'una agressió sexual en un mas del veïnat de Matamala de Cassà, si bé la policia va acabar concloent que no tenia relació amb la violació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia