Successos

Els Mossos posen ulls nous a investigar el cas de l'assassinat de Palafrugell

L'apunyalament de Montse Sánchez, del qual ahir va fer set anys, ha passat a mans de la unitat central d'homicidis amb l'esperança que en trobin el desllorigador

Els Mossos han passat a la unitat central d'homicidis amb seu a Palafrugell la investigació del cas de l'assassinat de Montse Sánchez, la botiguera de Palafrugell que va ser cosida a ganivetades el 13 de novembre del 2008, ahir va fer set anys. Els Mossos han optat per canviar de mans el cas, que havia anat a càrrec de l'àrea d'investigació criminal de les comarques gironines com a estratègia d'investigació, per provar, amb una mirada renovada, de trobar un fil conductor que desencalli un cas al qual han dedicat moltes hores i esforços sense que ni tan sols hagin pogut determinar quin va poder ser el mòbil de crim. Un crim que té connotacions de robatori (se li van endur la bossa de mà), però també de crim passional (la van cosir a ganivetades amb un acarnissament impropi d'un lladre).

En l'àmbit judicial el cas es continua instruint al jutjat de la Bisbal, després d'un sobreseïment provisional i d'una reobertura ordenada per l'Audiència. Un dels últims informes que s'hi han incorporat avala la tesi, ja indicada per l'informe de l'autòpsia, que els homicides podien ser dos. Es tracta dels resultats de les anàlisis del ganivet que una nonagenària va trobar cinc anys després del crim i que va posar al rentaplats, amb la qual cosa va esborrar possibles traces de sang. L'informe conclou que el ganivet és compatible amb l'eina que va causar la gran majoria de les ferides que va rebre Montse Sánchez. Els forenses, però, han remarcat que una de les ferides, la que tenen classificada com la número 27, no és compatible amb el ganivet analitzat. Amb aquestes noves dades, el lletrat Josep Manuel Calvente, que exerceix l'acusació en nom del vidu de Montse Sánchez, Josep Maria Martí, demanarà noves diligències per intentar avançar en la investigació.

Calvente proposarà que es prengui declaració judicial al noi que davant dels Mossos va assegurar, tres anys després del crim, que havia presenciat l'assassinat i que eren dos els homes que van atacar Montse Sánchez. Calvente considera clau el testimoni, ja que en aquells moments no havien transcendit els informes forenses que indiquen que hi havia més d'una arma del crim. Aquest noi va aportar les seves revelacions el 31 de gener del 2012 a la matinada, quan els Mossos el van identificar a Palafrugell i ell espontàniament els va dir que els volia explicar un fet que li generava remordiments. Segons el testimoni, el vespre d'aquell 13 de novembre del 2008 ell estava dins d'un cotxe en un extrem del pàrquing del Casal fumant porros amb una noia que havia conegut per internet. Diu que poc abans de les nou van sentir crits que provenien de l'entrada del pàrquing, al passadís de la Caritat, i va veure una dona (Montse Sánchez) que discutia amb dos homes que la increpaven. Ella va anar caminant fins on hi havia el seu cotxe, va obrir la porta i llavors va veure com un dels homes començava a fer gestos que va identificar com d'apunyalament. I l'altre home li cridava: “Que la mataràs!”. Sempre segons el testimoni, la dona va caure a terra i llavors un dels homes li va agafar la bossa de mà i l'altre es va endur una mena de bossa de plàstic i van sortir corrent per on havien vingut.

Setè homenatge a la víctima

Unes vuitanta persones van assistir ahir a la missa que va oficiar mossèn Pere Narbon a l'església de Palafrugell en record de Montserrat Sánchez i després, com s'ha fet en els aniversaris anteriors, es va fer una ofrena floral al monòlit que recorda la víctima a l'entrada de l'aparcament del Casal (ara més ben il·luminat i urbanitzat que fa set anys), a pocs metres d'on va ser assassinada. Entre els assistents, que van fer una petita peregrinació des de l'església fins a l'entrada del pàrquing resseguint una part del recorregut que va fer la dona el dia del crim, hi havia el marit de la víctima, Josep Maria Martí; les seves germanes i altres familiars; amics de Pals, on vivia Montserrat Sánchez; l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández...

Les companyes de feina de Sánchez, que treballava a la botiga Lipstick, del centre comercial Cel Obert, van fer el seu propi recordatori a través del Faceebok.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia