Successos

Alella aplica noves solucions per minimitzar els robatoris

L'any passat i aquest la xifra de delictes a l'interior de domicilis ha pujat, igual que la sensació d'inseguretat entre els veïns

L'Ajuntament diu que cobrirà les places lliures de policies i que instal·larà lectors de matrícules

Dos robatoris a cases aquest cap de setmana a Alella, segons els veïns, i només un, segons les dades facilitades en el web de l'Ajuntament, han fet saltar l'alarma al municipi. Les xarxes socials han estat el mitjà més utilitzat pels ciutadans per reclamar més seguretat en el cas d'uns delictes que, segons asseguren, no paren de créixer i generen molta intranquil·litat. La manera d'actuar dels lladres és sovint la mateixa: aprofiten que hi ha més hores de foscor amb el canvi d'horari de tardor per entrar als domicilis quan els propietaris no hi són i endur-se diners, joies i objectes de valor. Si l'any 2012 hi va haver 10 robatoris i 4 temptatives, el 2013 van pujar a 32 robatoris i 12 temptatives i el 2014 es van disparar fins a 66 casos i 15 temptatives. Les dades d'aquest any, que encara no s'ha acabat, també són altes. Fins al 15 de novembre hi ha hagut 63 casos i 12 temptatives.

L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (ERC + Sumem per Alella), admet la preocupació de l'Ajuntament per la situació, però assegura que les dades no són “exagerades” si es comparen amb les d'altres municipis similars. “La policia ens confirma que som una població tranquil·la, amb un índex baix de delinqüència, i que els robatoris no es concentren aquí, sinó que també es donen a altres llocs propers”, apunta. Tot i això, Francisco considera imprescindible rebaixar el nivell de sensació d'inseguretat que sembla estendre's per Alella. “És normal que la gent que s'assabenta d'un nou cas de robatori tendeixi a pensar que la situació es multiplica, però hem de ser curosos i remetre'ns a la realitat”, insisteix.

En aquest sentit, però, l'alcalde confirma que el consistori “farà tot el que tingui a l'abast per millorar la seguretat de la població” i anuncia dues actuacions imminents. La primera és l'aprovació del concurs per incorporar fins a quatre agents nous per a la policia local i arribar a la vintena d'efectius a finals del mes de gener. “Amb vint agents estarem per damunt de les ràtios establertes”, precisa. La segona mesura, que hauria d'entrar en funcionament durant el primer trimestre del 2016, és la instal·lació de lectors de matrícules de vehicles “a les entrades i sortides del municipi i en alguns dels carrers d'accés als barris”.

El sistema permetrà detectar vehicles sospitosos i facilitar una resposta ràpida dels cossos policials i una investigació posterior. “També confiem que faran d'element dissuasiu pels lladres”, diu l'alcalde, que fa una crida a la col·laboració ciutadana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia