Successos

Un mosso mata la seva exdona i després se suïcida

L'agent li hauria disparat un tret en un domicili de Sant Feliu de Llobregat davant la filla i una neboda, i després s'hauria suïcidat

Commoció i condemna veïnal a la capital del Baix Llobregat

Un mosso d'esquadra va matar presumptament la seva dona d'un tret i després es va suïcidar amb la mateixa arma de foc. Els fets van passar ahir, a dos quarts de vuit del matí, en un pis de Sant Feliu de Llobregat, en presència de dues menors, una filla i una neboda de la víctima, que ara es quedaran a càrrec de familiars. Hi ha versions contradictòries sobre si el crim va ser comés amb l'arma reglamentària de l'agent tot i estar de baixa laboral. Interior va declinar aclarir aquesta qüestió.

Els Mossos van rebre un avís dels veïns, que els van alertar d'una discussió al domicili familiar, situat al carrer Joan Maragall. Quan hi van arribar, els agents ja es van trobar els dos cadàvers de l'exparella, un home de 45 anys i una dona de 36. La família de la dona era coneguda al municipi perquè havia regentat un bar al centre de la ciutat.

La policia va començar una investigació per aclarir els fets i el jutjat d'instrucció 6 de Sant Feliu va obrir una causa sobre el cas. Fonts policials van assegurar que no tenien registrada cap denúncia prèvia de la dona per maltractaments del suposat autor del crim.

Segons l'alcalde del municipi, Jordi San José, el presumpte autor del crim feia un mes que tenia la baixa laboral i estava en procés de separació amb la víctima. El govern local va decretar dos dies de dol al municipi i va fer un minut de silenci en una concentració de rebuig a la violència de gènere davant el consistori, on després es va llegir un manifest. A més, l'Ajuntament va convocar un ple extraordinari ahir, a les vuit del vespre, per condemnar el crim i donar suport als familiars. San José també va condemnar l'assassinat, va assegurar que no tenia “cap justificació possible” i va lamentar que la violència masclista es mantingui com un problema crònic en la societat catalana, de la qual va assegurar que ningú està exempt.

El bisbe de la ciutat, Agustí Cortés, i el rector de la catedral, Josep M. Domingo, es van afegir al dol per la mort violenta de la dona i van assistir a la convocatòria silenciosa a l'Ajuntament. Els principals líders polítics d'arreu de l'Estat espanyol també van condemnar el crim.

Si la investigació judicial que va començar després de l'aixecament dels cadàvers acabés confirmant que és un altre cas de violència masclista, la xifra de dones assassinades des de principi del 2016 a mans de les seves parelles o exparelles pujaria fins a quinze arreu de l'Estat espanyol.

LA XIFRA

15
dones han estat
víctimes mortals de violència masclista des de principi del 2016 arreu de l'Estat espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia