Successos

Tribunals

L'últim sopar de Josep Delgado

La Policía Nacional va arrestar l'examo del Girona, que ja tenia controlat, diumenge mentre sopava en un restaurant d'Alcalá de Guadaíra

Josep Delgado no va caure per casualitat a mans de la Policía Nacional després d'haver gaudit de més de tres anys de llibertat usurpada pròfug de la justícia amb una ordre de detenció de l'Audiència Nacional per ser entregat a Polònia, que el reclama des del 2011. La Policía Nacional el tenia detectat i va triar el moment oportú per anar-li a posar les manilles. Va ser diumenge a quarts de dotze de la nit, quan Delgado gaudia d'un plàcid sopar amb amics en un restaurant d'Alcalá de Guadaíra, la població sevillana darrerament molt mediàtica perquè té la presó on ha complert condemna la famosa encara més mediàtica Isabel Pantoja.

Cap detall deixa anar la policia, com és normal, de com li va arribar la informació que un dels homes més influents i més buscats rondava per terres sevillanes. Però el cas és que Delgado era al punt de mira dels policies de la comissaria d'Alcalá de Guadaíra, una població d'uns 80.000 habitants, situada a uns 1.200 quilòmetres de Girona, la ciutat on Delgado va començar els seus passos empresarials amb el centre de formació Institut Tècnic Balmes i va obtenir el pin d'or com a premi honorífic de l'Associació Joves Empresaris de Girona, concedit el 2005. Emprenedor de mena, Delgado, vinculat a UDC, va fer una petita incursió presentant-se a les llistes municipals de Sant Julià de Ramis. Però el seu món era l'empresarial i es va introduir al món del metall. Molt estalviador, feia escombrar als empleats els magatzems perquè no es perdés ni un gram de coure, va muntar un imperi empresarial de magnituds internacionals, des de l'explotació de mines de coure al Congo fins a les exportacions de metall a gran escala a través de la seva empresa Metallhandels & Recycling Altenburg Spain, SL (MRA). Seria a través de l'activitat de MRA que, segons la fiscalia de Polònia, Delgado s'hauria passat de llest i hauria estafat una milionada a la hisenda pública del país, cobrant les devolucions de l'IVA d'unes mercaderies no existents i que no es corresponien amb les transportades per la seva flota de camions que recorrien Europa. Mecenes de l'esport, va ser el màxim accionista del Girona, càrrec que el va fer més famós i mediàtic i que va donar més transcendència a la seva desaparició. Ara Delgado és a la presó i els vaticinis indiquen que serà entregat a Polònia, el que ell sempre va voler evitar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia