Franja La 2

Dilluns, 18 octubre de 2021
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
Carlota Gurt
Óscar López visita Carlota Gurt a la seva pròpia masia, per conèixer com ha estat l'experiència de debutar en la novel·la. Sola és la història d'una dona que abandona la seva vida a la ciutat per refugiar-se a la masia familiar i abordar allà l'escriptura del seu primer llibre. A més, el presentador conversa amb Daniel Gascón i Enrique Andrés Ruiz, que presenten els seus últims treballs, i repassa la vida i obra de Carmen Laforet, coincidint amb el centenari del seu naixement.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
08.10
Los edenes salvajes de Rusia
Rússia és el país més gran del món, amb més de 17 milions de quilòmetres quadrats. El seu vast territori té una biodiversitat extraordinària, amb gairebé una quarta part dels arbres del planeta, muntanyes, hàbitats primigenis, deserts immensos i entorns dels més extrems de la Terra.
Documentals
Durada: 45'
08.55
El escarabajo verde
La tierra está de moda
L'exigent i veloç negoci de la moda, la indústria de la qual és responsable del 10 per cent de la contaminació global mundial, busca alternatives sostenibles per produir noves fibres i teixits. El programa investiga quin és el futur i quina la realitat dels biomaterials en la moda.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou El Museo de Historia Natural cobra vida con David Attenborough
Documentals
Durada: 65'
12.00
Grandes diseños de vuelta
Kevin McCloud presenta gent que ambiciona construir les cases dels seus somnis amb les seves pròpies mans de principi a fi.
Documentals
Durada: 45'
12.45
Mañanas de cine: También un sheriff necesita ayuda
Un antic pistoler arriba a un petit poble dominat per la febre de l'or. Un cop assentat al poble, accepta temporalment el lloc de xèrif per imposar l'ordre als carrers i acabar amb el poder del clan dels Danby.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.15
Lo mejor de evasión campestre
Escocia
Escòcia és una terra amb muntanyes i llacs impressionants, valls profundes i una herència arquitectònica molt característica. A més, compta amb cases amb vistes espectaculars a la campanya escocesa i una gran varietat arquitectònica, des de les cases més humils fins als castells més grandiosos.
Documentals
Durada: 30'
14.45
Exploradores del sabor
Islandia
Malgrat les seves dures i extremes condicions climàtiques, es coneix una ecovila a Solheimar, on conreen hortalisses gràcies a la utilització de la geotèrmia. A continuació, es visita un poblet que viu de la pesca ecològica utilitzant la tècnica del palangre.
Documentals
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El reino salvaje: El alzamiento de los exiliados i El guepardo. La carrera por el trono
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou Supernaturaleza: Adherencia: Al llarg de la seva evolució, la natura ha desenvolupat poders d'adherència o el contrari, d'hiperlliscament, a la qual res, ni tan sols els bacteris, no es poden adherir. Cada vegada més científics i emprenedors troben inspiració en la fauna i la flora per a crear materials d'aquest tipus.
Documentals
Durada: 50'
18.55
Expedición con Steve Backshall
Surinam, el mundo perdido
L'Steve i el seu equip d'especialistes a la jungla s'aventuren en caiac per arribar al cor de Surinam.
Documentals
Durada: 55'
19.50
Un país en danza
La fuerza de la belleza
El disseny del vestuari per la dansa és un veritable art: l'art de crear bellesa del moviment i, en aquesta mena d'art, hi ha una disciplina que és especialista: la dansa. Una de les bailaoras més belles que té Espanya, Sara Baras, juntament amb tres dissenyadors que fan gran qualsevol espectacle que vesteixen, Teresa Helbig, Duyos i Oteyza, mostren, al costat d'Antonio Najarro, el seu art i la manera en què s'han inspirat per crear la segona pell del ballarí: els vestits que llueixen en els seus espectacles.
Documentals
Durada: 30'
20.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
20.25
La nueva escapada de Gino
Documentals
Durada: 45'
21.10
Grandes diseños
Suroeste de Londres
Justin, antic capità de la Guàrdia Escocesa, planeja restaurar una casa abandonada del segle XIX dins d'un cementiri neogòtic en el sud-oest de Londres i convertir els seus banys públics en una extensió de luxe amb un fossat i una piscina.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Días de cine clásico: La fiera de mi niña
David Huxley, un jove paleontòleg, busca desesperadament un milió de dòlars per al seu museu i per poder-se casar amb la seva ajudant. La Susan, una jove capritxosa, l'ajuda en la seva comesa.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Botero
Botero és un retrat fascinant del gran artista contemporani colombià Fernando Botero. La pel·lícula és una crònica darrere d'escena de la vida i l'art d'aquest pintor i escultor, considerat l'artista viu més reconegut del món.
Documentals
Durada: 80'
01.05
Pel·lícula: Exit Through the Gift Shop
Thierry Guetta és un francès que viu a Los Angeles i l'única obsessió que té és gravar-ho tot amb la seva càmera de vídeo. A poc a poc es va introduint en el món de l'art urbà i arriba a conèixer Banksy, l'artista urbà més famós de la història. En els títols de crèdit oficials no apareix cap director o guionista, tan sols Un film de Banksy.
Pel·lícules
Durada: 80'
02.25
Conciertos de Radio 3
Paul Zinnard. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 35'
03.00
Ideas que revolucionaron el mundo
El telescopio
Un viatge sorprenent guiat per la ciència a través de la història humana, que revela com la ciència, la invenció i el descobriment es van construir els uns sobre els altres per crear el món modern. A més, el primer telescopi apareix a Portugal i és de fa 6.000 anys.
Documentals
Durada: 55'
03.55
Alergias, la paranoia inmunológica
Les persones amb al·lèrgia han de fer la compra amb precaució. A casa, la pols i la floridura que s'amaga en els racons poden provocar asma i al·lèrgies. També els gats, les gambes i els cacauets, i totes elles poden arribar a ser letals. Repartides per tot el món, substàncies fins avui considerades inofensives s'estan convertint en temibles assassines. Els experts prediuen que, per al 2050, una de cada dues persones sofrirà una al·lèrgia. Per a detenir aquesta epidèmia, els científics estan investigant la relació entre la genètica, els factors ambientals i l'estil de vida modern alhora que estan desenvolupant nous i revolucionaris enfocaments per a la prevenció i el tractament.
Documentals
Durada: 50'
04.45
Expedición con Steve Backshall
México: el inframundo maya
Documentals
Durada: 50'
05.35
El reino salvaje
Reino de terror
Documentals
Durada: 25'