Administracions

Lloret destina 688.969 euros a comprar pisos per donar-los un ús social

L’Ajuntament anuncia que n’adquirirà set a través del dret de tanteig i retracte

El finançament arriba dels pressupostos participatius

L’Ajuntament de Lloret de Mar destina 688.969 euros a la compra de set habitatges per a ús social a través del dret de tanteig i retracte, que permet a l’administració municipal tenir dret preferent en l’adquisició d’immobles. L’any passat els tècnics municipals van visitar 21 habitatges considerats interessants per incloure’ls en la borsa municipal. Finalment, l’Ajuntament va decidir comprar-ne dos.

Dos més s’afegeixen aquesta mateixa setmana a la borsa en formalitzar-se la compra, i en queden tres més que l’Ajuntament ha anunciat que adquiriria en els pròxims mesos. Els escollits són pisos que es troben en bon estat de conservació, que estaven buits i tenen una bona ubicació. També s’ha informat que aquests pisos es destinaran a emergència en l’àmbit de l’habitatge, seran per a persones ateses pels serveis socials que han perdut l’habitatge i no disposen d’alternativa residencial.

La regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, va explicar que no es descarten altres fórmules per a l’adquisició d’habitatges: “Estem treballant en la viabilitat, per exemple, de la licitació d’habitatges propietat de particulars o la compra directa per raó d’interès públic.”

Dels projectes aprovats en el pressupost participatiu del 2020 hi havia destinats 800.000 euros per a habitatges d’ús social; 12.000 euros per a l’adequació del rober de Càritas; 120.000 euros per a la millora de les instal·lacions del Centre Obert, Tarda Jove i Salut Jove, i 68.000 euros per a l’adequació del centre de distribució d’aliments.

Els treballs per a l’adequació del rober i del centre de distribució d’aliments estan ja acabats i tots dos estan en ple funcionament. Continua pendent la millora de les instal·lacions d’un espai per al Centre Obert, que ofereix servei a 50 infants de 4 a 12 anys en risc d’exclusió social; la Tarda Jove, que actualment acull un centenar de joves de 12 a 18 anys, i el servei de Salut Jove. Són serveis que s’han de prestar amb privacitat i, per les característiques que es necessiten, l’Ajuntament té dificultats per trobar un local idoni.

L’Ajuntament de Lloret de Mar impulsa un procés participatiu des del 2016 per promoure la implicació de la ciutadania en els temes d’àmbit públic i afavorir la inclusió i la cohesió social. L’alcalde de la població, Jaume Dulsat, subratlla que hi va haver una gran implicació ciutadana per decidir destinar un milió d’euros del pressupost participatiu del 2021 a projectes de caràcter social.

LA XIFRA

1
milió d’euros
és la quantitat que l’Ajuntament de Lloret destina a projectes de caràcter social.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tres milions d’euros per rehabilitar i dinamitzar la Masia Freixa

Terrassa
canvi climàtic

‘Beryl’ avança en terra com a huracà de categoria 1 sobre Yucatán

barcelona
sanitat

L’agència del càncer de l’OMS avalua el talc com a “probablement cancerigen”

barcelona

La Val d’Aran, declarada reserva de la biosfera per la Unesco

Vielha
societat

La Coordinadora Antimonàrquica fa una crida a la manifestació del dia 10 a Lloret

lloret de mar

Comença la construcció del nou CAP de l’Arboç, que costarà 6 milions

L'Arboç
sanitat

Els hospitals tramiten ja les baixes per parts i cirurgia ambulatòria

barcelona
societat

Denuncien males condicions laborals del Consell de l’Alt Empordà

figueres

Vall d’Hebron prepara les instal·lacions per a l’increment de cardiopaties

Barcelona