Administracions

Entra en servei la zona verda d’aparcament de Lloret

Des de l’1 de març s’han activat unes 768 places en diferents punts del municipi per fomentar la rotació

Sa Caleta torna a ser de pagament i s’ha incorporat l’aparcament del CAP

La nova zona verda d’aparcament de Lloret de Mar, amb un total de 768 places, ja ha entrat en servei i, a més, s’hi ha incorporat l’aparcament municipal de Sa Caleta, que ha tornat a ser de pagament –que s’allargarà fins a final d’octubre, amb la voluntat que sigui de rotació.

A mitjans de gener ja es van enviar els distintius d’aparcaments de zona verda als residents. Ara, els veïns empadronats i que paguin l’impost de circulació hauran d’activar-los per cinc euros anuals, mentre que les persones que estiguin empadronades però que paguin l’impost en un altre municipi hauran d’abonar 30 euros. La zona verda també anirà destinada a les persones que no estiguin empadronades al municipi, però que hi tinguin un habitatge com a segona residència o bé que treballin a la població, tot i que en aquest cas la quota serà de 60 euros l’any. Ara fa unes setmanes ja es van començaran a pintar un total de 768 places de zona verda en diferents punts del municipi, amb l’objectiu que entressin en servei l’1 de març. Precisament, un dels punts que s’ha habilitat com a nova zona verda és el del centre d’atenció primària.

D’altra banda, aquest any, a la zona de Sa Caleta, la principal novetat per als residents que paguen l’impost de vehicles és que la primera hora continuarà sent gratuïta, però les bonificacions de la resta de franges horàries seran del 75%, que es tradueixen en uns 35 cèntims l’hora.

El regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, explica: “Aquest aparcament torna a ser de rotació. Comptem amb la novetat que la primera hora serà gratuïta, com sempre, però en la resta tindran un 75% de descompte, que serien un 35 cèntims l’hora.” Fins a finals de febrer, l’aparcament era totalment gratuït, com sempre en temporada baixa. Ara, i durant els pròxims mesos, l’aparcament de Sa Caleta, doncs, torna a ser de pagament.

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha dut a terme des del gener una tasca per informar sobre la implementació de la nova zona verda. L’objectiu era resoldre tots els dubtes de la ciutadania. La trobada es va fer de manera virtual. Des de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament es van repartir els adhesius per als veïns empadronats al municipi i se’ls va explicar els principals detalls d’aquesta nova iniciativa que servirà per fomentar, també, la rotació i facilitar l’aparcament.

LA XIFRA

768
places de zona de verda
contribuiran a fomentar la mobilitat i la rotació i beneficiaran els lloretencs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

‘Beryl’ es degrada a tempesta tropical sobre Yucatán i amenaça a Texas

barcelona

Tres milions d’euros per rehabilitar i dinamitzar la Masia Freixa

Terrassa
canvi climàtic

‘Beryl’ avança en terra com a huracà de categoria 1 sobre Yucatán

barcelona
sanitat

L’agència del càncer de l’OMS avalua el talc com a “probablement cancerigen”

barcelona

La Val d’Aran, declarada reserva de la biosfera per la Unesco

Vielha
societat

La Coordinadora Antimonàrquica fa una crida a la manifestació del dia 10 a Lloret

lloret de mar

Comença la construcció del nou CAP de l’Arboç, que costarà 6 milions

L'Arboç
sanitat

Els hospitals tramiten ja les baixes per parts i cirurgia ambulatòria

barcelona
societat

Denuncien males condicions laborals del Consell de l’Alt Empordà

figueres