Administracions

Torroella gestionarà el servei d’aigua potable

La gestió directa millora la prestació de l’aigua potable, el control econòmic i facilita la pràctica respectuosa amb el medi ambient

L’Ajuntament ho veu com una decisió “de futur”

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí es farà càrrec de la gestió directa del servei d’abastament d’aigua potable. L’objectiu del canvi es millorar la prestació, exercir un millor control econòmic i facilitar l’adopció de pràctiques més respectuoses amb el medi ambient.

L’alcalde, Jordi Colomí (UPM), argumenta que la decisió del canvi de model de gestió s’ha pres després “d’un meditat i exhaustiu procés d’estudi tècnic i polític, que s’ha vehiculat a través d’una comissió en la qual han estat representats tots els grups municipals”. Colomí està convençut que s’ha pres “una decisió de futur que marcarà un canvi molt notable en la qualitat d’un servei essencial, cada cop més fràgil i amb més implicacions ambientals”. L’alcalde explica que en cap cas es perseguirà un benefici empresarial i que el superàvit que es generi revertirà, sempre, en millores de la infraestructura i l’adopció de mesures més respectuoses amb el medi ambient.

La gestió directa del servei preveu, entre altres actuacions, la contractació d’una empresa externa de serveis per realitzar les tasques de manteniment, la contractació de nou personal i la subrogació de sis treballadors de l’actual empresa prestadora. A més, també permetrà una major aproximació a la ciutadania amb atenció personalitzada els cinc dies a la setmana habilitant una oficina destinada exclusivament a tal finalitat, per atendre les consultes més habituals i, amb simultaneïtat, una atenció més tècnica. Això permet atendre més consultes i una aproximació entre el ciutadà i els serveis tècnics amb capacitat per resoldre’ls i, per tant, es dona un clar avantatge a la gestió directa envers la indirecta.

Fins a l’1 de juny del 2020, el servei es prestava mitjançant arrendament de serveis —posteriorment passant de forma tàcita a concessió— i per acord de ple de data 14 de juliol del 1971 en què es va adjudicar a l’empresa SAUR, posteriorment reconvertida Sorea, i recentment Agbar. Amb motiu de la finalització del contracte, i atesa la seva antiguitat, l’Ajuntament va creure convenient crear una comissió d’estudi encarregada d’analitzar els models de gestió futurs, a l’efecte que l’Ajuntament, en l’exercici de la potestat organitzativa de què disposa, pogués establir el sistema de gestió del servei públic més adient, que ha de regir el servei d’abastament amb l’objectiu de garantir la continuïtat de la prestació d’aquest servei de prestació obligatòria i essencial.

Camions cisterna

A més, el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona construirà un sistema de tractament de les descàrregues de camions cisterna a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Torroella. L’EDAR de Torroella rep tots els camions cisterna dels municipis del seu entorn. L’actuació projectada (178.626 euros) defineix un sistema de tractament de les descàrregues de camions cisterna adequat per eliminar els problemes actuals d’embussos i avaries, que tenen lloc durant el procés de descàrrega.

LA FRASE

Aquesta és una decisió de futur que marcarà un canvi molt notable en la qualitat d’un servei
Jordi Colomí
alcalde de torroella de montgrí


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.