Administracions

Inquietud a Lloret pel gran nombre de multes del radar de l’avinguda Blanes

Entre el juliol i el desembre passat s’han multat 15.187 conductors i s’han recaptat 641.450 euros

El govern millorarà la senyalització i estudia treure sancions

El radar situat a l’avinguda Vila de Blanes de Lloret de Mar ha generat inquietud a la població davant del gran nombre de sancions que han rebut de cop molts conductors. Per fer-se’n una idea: des del juliol del 2021, quan va entrar oficialment en servei, al desembre passat, s’han recaptat 641.450 euros, el que representa que s’han sancionat els conductors de 15.187 vehicles. L’equip de govern demana calma i explica que aplicarà aviat millores de senyalització, com ara indicadors lluminosos on es destacarà clarament la velocitat màxima –que és de 40 km/h– i, també, s’ha demanat a Carreteres de la Generalitat poder instal·lar bandes rugoses al ferm de la via per ajudar a fer més evident la presència del semàfor.

Les mesures, però, no acaben aquí. El regidor de Seguretat, Jordi Sais, detalla que, i en espera d’un dictamen que s’ha demanat, es volen deixar sense efecte sancions aplicant un principi de proporcionalitat. Això voldria dir que les multes posteriors a la primera es deixarien sense efecte: “Alguns conductors han rebut les sancions de cop. Tenim el cas d’un conductor que el mateix dia en va rebre sis. És evident, doncs, que molts dels sancionats no han tingut temps de reconduir els seus hàbits. En aquests casos, la primera de totes, i en tramitació, es mantindrà, però la resta, no. Això no vol dir treure totes les sancions; tanmateix, sí en aquells casos que s’han rebut en allau.” Sais afirma que, malgrat aquesta inquietud que es pot haver generat, els conductors sancionats representen menys del 0,5% del trànsit que passa per aquesta via.

El regidor de Seguretat remarca la importància del radar per racionalitzar el trànsit i fer més segura la via i posa com a exemple: “El juny passat, en el període que no es va sancionar, el radar va detectar velocitats de 87 i 110 km/ h i una de màxima de 113”. L’aparell es va posar en funcionament l’1 de juliol de l’any passat per millorar la seguretat en aquest via transversal.

LA FRASE

Millorarem la senyalització i estudiem deixar sense efecte moltes de les sancions
Jordi Sais
regidor de seguretat de l’ajuntament de lloret de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia