Administracions

Castell-platja d’aro

Contra l’Estat pels edificis del passeig marítim

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro considera més que probable que s’acabi interposant un recurs contenciós administratiu contra Costes de l’Estat perquè faci la desafectació de la línia maritimoterrestre a la zona del passeig marítim, la qual passa pel mig dels edificis i afecta uns 850 propietaris. De moment, però, es farà un requisit previ per intentar negociar.

L’alcalde, Maurici Jiménez, ho va explicar ahir en el decurs d’una multitudinària reunió informativa amb els afectats, que es va celebrar a la sala de plens de l’ajuntament. La gran afluència, amb més de 400 persones –el total d’afectats és de 850–, va obligar a fer dues sessions. “Hi havia, i és lògic, molt de neguit –explica Jiménez–. Però em penso que hem traslladat quin serà el procés i la gent està més tranquil·la.”

Segons l’alcalde, si finalment, i com es preveu, es va al recurs, es durà a terme arran de la inacció de l’Estat per silenci administratiu; el motiu: el març del 2021 es va demanar sense rebre resposta la desafectació a la zona del passeig marítim. El que s’ha d’aconseguir, i aquí hi intervenen dos ministeris, el de Costes i Hisenda, és fer que la línia de la zona maritimoterrestre deixi, per un costat, d’afectar els edificis i, per l’altre, que la propietat passi de ser de l’Estat a ser dels legítims propietaris. Ara mateix, aquesta afectació de Costes, i tal com va explicar la notària durant la sessió d’ahir, impedeix que legalment es puguin inscriure al registre les propietats que s’han venut o heretat. Aquesta situació afecta també a l’hora de demanar hipoteques, entre altres coses. L’alcalde i, segons va explicar a El Punt Avui, l’Associació de Veïns del Passeig i l’Associació d’Afectats, estudien presentar un contenciós social: “Si el presentessin, això permetria al nostre advocat demanar unificar-ho en un únic contenciós”, destaca Jiménez.

La llei de costes és del 1945. Una modificació del 2012 preveia una solució via decret llei per a aquesta problemàtica. El PSOE, però, la va portar al TS i va quedar suspesa. A l’Estat espanyol hi ha dotze municipis en aquesta situació i, a Catalunya, només dos: Platja d’Aro i Castelló d’Empúries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.