Administracions

palamòs

Amplien i milloren el cementiri amb columbaris

L’Ajuntament de Palamós ha finalitzat les obres d’ampliació de la zona de columbaris. Es tracta de 36 noves unitats d’aquestes sepultures que estan situades en una de les testeres del passadís principal d’aquest recinte funerari. Aquesta opció permet no haver d’ocupar zones enjardinades o lliures del mateix cementiri.

Major demanda

Al municipi, ja hi ha un 50% de les famílies que demanen incinerar les restes dels difunts. Això ha fet créixer la demanda d’espais per dipositar les cendres, i per això es fan més columbaris.

Aquest és el tercer augment del nombre de columbaris que es fa en aquest equipament municipal, i ha seguit la línia de les actuacions anteriors. Amb aquesta ampliació el cementiri disposa d’un total de 120 columbaris (84 d’existents i 36 de nous) i ja es preveuen, si es requereix, els espais per poder continuar augmentant el nombre d’aquestes sepultures funeràries.

Millores

Les properes fases d’actuació que es projectin seguiran la línia actual, millorant la imatge del cementiri, augmentant la seva capacitat i adaptant-se a les modalitats d’enterrament que la ciutadania demana.

En el cas del cementiri de Sant Joan actualment es disposa d’un total de 20 columbaris, una part dels quals encara no s’han ocupat. Aquest projecte s’inclou en el pla de millores que l’àrea de Cementiris de l’Ajuntament de Palamós ha executat en els darrers anys en els dos cementiris municipals de la vila, el de Palamós i el de Sant Joan.

L’Ajuntament també té sobre la taula la proposta per habilitar un espai per al dol perinatal, gestacional i neonatal. L’objectiu és poder facilitar el dol i l’acompanyament de les famílies que pateixen la pèrdua d’un infant durant l’embaràs o després del part.

Entre altres millores efectuades en els dos cementiris, destaquen la pavimentació d’alguns carrers, la instal·lació de noves fonts d’aigua o l’arranjament de parterres i de zones enjardinades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia