Administracions

POLÍTICA MUNICIPAL

Banyoles aprova el trasllat d’una de les mesquites

El ple de l’Ajuntament de Banyoles va aprovar ahir amb els onze vots a favor de l’equip de govern la modificació del POUM per traslladar la mesquita que hi ha en uns baixos del carrer Barcelona, al barri de la Farga, a “una finca construïda però en desús” situada al carrer Girona, a la mateixa zona sud de la ciutat, segons va explicar el primer tinent d’alcalde, Jordi Congost. “Després de molts mesos de treball amb la comunitat, hem buscat un espai definitiu per resoldre una necessitat. Ara no estan en les millors condicions”, hi va afegir Congost. El primer tinent d’alcalde, que ha fet “l’acompanyament” i ha liderat les “negociacions”, va recalcar que el 2017 ja s’hi van buscar solucions.

Els partits de l’oposició van acusar l’equip de govern, que té majoria absoluta, d’actuar sense tenir-los en compte i van reclamar un debat perquè ho consideren un tema de ciutat. Quim Callís (PSC-Convivència i Progrés) va defensar la necessitat de la comunitat, “perquè és un problema que neguiteja els seus representants”, però va denunciar la manera com s’ha resolt. Callís, crític amb el POUM, considera que “aquesta modificació sega la possibilitat de desenvolupar el barri de la Farga”. Sandra Pazos (Sumem Banyoles - CUP) va retreure a l’equip de govern no haver fet “reunions conjuntes entre govern, oposició i comunitat”. “Aquesta aprovació falla en la forma i la transparència en l’oposició”, va concloure Pazos. Jaume Butinyà (ERC) va reclamar un “debat integral” sobre com cal afrontar un equipament religiós a Banyoles, “que no es pot resoldre amb dues juntes de portaveus”. Per Butinyà, aquesta modificació és “un vestit a mida” urbanísticament i també es desaprofita una oportunitat de millora per a la Farga: “No es mereix la gestió que hi farem. Deixarem de fer-hi una actuació global”, hi va afegir. Va assenyalar la solució de la reparcel·lació. El primer tinent d’alcalde va argumentar els terminis administratius d’una reparcel·lació. L’alcalde, Miquel Noguer, es va afegir al debat recordant que cap partit de l’oposició hi va aportar cap proposta. Noguer va indicar que la modificació del POUM es va treure del ple del gener, quatre mesos abans de les municipals, a petició del PSC. També es va aprovar el compte general de la corporació del 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia