Administracions

Olot

Llum verd del ple a la polèmica restricció del patinet al centre

Dues afirmacions exemplifiquen la polarització de posicions al ple d’Olot d’avui sobre modificació de l’ordenança de circulació que inclou l’equiparació dels Vehicles de Mobilitat Personal –bàsicament patinets elèctrics– i les bicicletes a la resta de vehicles i, per tant, sotmetre’ls a la prohibició de circular per l’àrea de vianants quan està tancada. “El trajecte mitjà al centre és d’entre sis i set minuts. Els usuaris sempre poden caminar amb el vehicle al costat”, ha afirmat el regidor de Mobilitat, Isaac Crivillés (ERC). Al seu torn, el portaveu de la CUP, Jordi Gasulla, ha etzibat: “La modificació de l’ordenança penalitza als qui fan un ús cívic de la bicicleta o del patinet elèctric. Utilitzin amb fins pedagògics els agents de la policia i les càmeres que faran servir per controlar i penalitzar”. Crivillés ha dit que la nova ordenació respon a la voluntat de protegir el vianant davant del canvi ràpid que s’ha produït en la mobilitat, per facilitar la mobilitat amb els Vehicles de Mobilitat Personal i baixar la conflictivitat als espais on conviuen. Segons ell, l’equiparació de vehicles respon a la necessitat d’aplicar la normativa de forma més clara.

Gasulla ha lamentat que no s’hagués recollit quasi cap de les al·legacions del seu partit i ha criticat que era contradictori amb el pla de la bicicleta aprovat per l’Ajuntament, després del procés participatiu de l’Olot Pedala, i de les normatives municipals, catalanes i europees sobre el tema. A més, ha menat pressa per a l’ampliació de la xarxa de carrils bici. Jordi Rubió (Activem Olot) ha lamentat que la modificació no tenia prou consens social i Josep Guix (PSC) hi ha afegit que calia buscar un major equilibri entre vianants i usuaris del patinet i la bicicleta. La modificació ha prosperat amb els vots de l’equip de govern (Junts i ERC) i de VOX, l’abstenció del PSC i el vot negatiu de la CUP i d’Activem Olot.

Concentració

Abans del ple, una cinquantena de persones s’ha concentrat davant de l’Ajuntament per evidenciar el seu malestar per l’ordenança. El portaveu de Bicis Endavant, Bosco Plans, ha criticat que es criminalitzi els usuaris de ls vehicles de mobilitat sostenible i que no se’ls hagi escoltat. A més, ha recordat que l’actual ordenança, ja inclou propostes de l’Olot pedala, que fomenta la convivència dels vianants amb els usuaris de patinets i bicicletes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia