Administracions

La Copa Amèrica accelera l’arribada dels Mossos al Port

La Policia Marítima comença el desplegament amb 16 agents i quatre embarcacions

La celebració de la Copa Amèrica a Barcelona ha provocat que s’hagi accelerat el desplegament dels Mossos al Port. La Policia Marítima dels Mossos d’Esquadra comença a Barcelona amb 16 agents, entre comandaments i mossos, i quatre embarcacions, una d’elles una moto d’aigua. Fins a la celebració de l’esdeveniment esportiu es dedicarà a acompanyar els equips participants durant els entrenaments a la sortida i entrada del port. Començarà a patrullar per la làmina d’aigua del Port de Barcelona i les aigües marítimes properes coincidint amb les necessitats de seguretat vinculades als primers entrenaments.

L’objectiu de la Policia Marítima és donar seguretat en l’espai marítim i portuari, i les competències que assumirà seran les funcions pròpies dels Mossos d’Esquadra en aigües interiors. Per tant, cobriran tota la zona de servei del Port de Barcelona, així com les aigües interiors marítimes. El director general dels Mossos, Pere Ferrer, ha precisat avui que les funcions de la Policia Marítima estan pactades amb el Ministeri d’Interior i que es portaran a terme sempre amb la màxima col·laboració amb la resta d’agents implicats en la seguretat marítima.

Més enllà dels serveis habituals, la Policia Marítima també farà tasques de proximitat amb les confraries, associacions, clubs esportius i altres entitats vinculades al Port. També donarà el suport necessari a les Unitats d’Investigació en la lluita contra el tràfic de marihuana i de haixix. “És un dia important perquè el Port de Barcelona, però també la ciutat de Barcelona, guanyen 16 agents per millorar la seguretat tant a la part comercial del port com a la part més turística seguint el model de proximitat i de col·laboració amb la resta d’agents”, ha destacat Ferrer.

En una primera fase els agents cobriran el servei entre les set del matí i les onze de la nit, i en un futur l’horari s’ampliarà a les 24 hores diàries. Aquest nou desplegament s’afegeix al ja existent a altres zones del litoral. Els ports de Palamós, Vilanova i la Geltrú i l’Ametlla de Mar compten amb bases nàutiques des d’on la Policia Marítima opera arreu de la costa catalana. L’any passat, la Policia Marítima dels Mossos d’Esquadra va fer 3.372 hores de patrullatge, 43 inspeccions a centres de lloguer d’embarcacions i establiments relacionats amb l’àmbit marítim, 12 dispositius de recerca i localització de persones en el medi aquàtic i 110 serveis planificats de protecció i cobertura d’esdeveniments marítims, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia