Administracions

ADMINISTRACIONS

Els municipis litorals demanen 2.399 usos estivals en platges

El Departament de Territori ha rebut les sol·licituds dels 22 ajuntaments del litoral de la Costa Brava per instal·lar 2.399 usos temporals a les platges durant la temporada d’estiu d’enguany. Els serveis de temporada són ocupacions del domini públic maritimoterrestre per a activitats de lleure diverses, amb l’objectiu que la ciutadania pugui gaudir de serveis quan visita les platges i el mar més proper a la costa. Ja es poden anar consultant els serveis dels quals disposa cada platja al visor de costes.

Aquestes ocupacions del domini públic maritimoterrestre poden ser comercials (guinguetes, lloguer d’embarcacions o de para-sols) o no comercials (dutxes, rampes, punts d’informació o serveis sanitaris). En tot cas, es tracta de serveis que s’instal·len per a la temporada de bany, aproximadament entre el juny-juliol i fins al setembre-octubre, i poden ser tant marítims com terrestres.

Els ajuntaments costaners proposen la distribució dels serveis de temporada i cada any han de tramitar l’autorització d’ocupació, per verificar la situació dels diversos elements a les seves platges. Territori és l’ens encarregat d’atorgar els permisos en domini públic maritimoterrestre (les platges i el mar més proper) i de la zona de servitud de protecció (la franja de terra immediatament següent). En la seva tramitació, vetlla per fer compatible els diversos usos amb la preservació de l’ecosistema.

Lloret de Mar és el municipi que sol·licita un nombre més alt d’activitats, en concret 287. I, per tipologies, les més freqüents són els abalisaments –en què Mont-ras ha sol·licitat, per primera vegada, l’autorització dels serveis de temporada a les seves platges, en concret, per delimitar les zones de bany de les cales Massoni, el Vedell i el Crit–, però també guinguetes, gandules i terrasses de restauració. Finalment, 27 platges gironines han rebut el distintiu de qualitat de les banderes blaves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Una figuerenca guanya el IX Premi de Recerca en Memòria Democràtica

figueres

24 joves del Baix Empordà , becats per la Fundació Impulsa per cursar FP

la bisbal d’empordà

Les estacions de Bordis, Sant Jordi Desvalls i Camallera, més accessibles

bordils
Medi ambient

Formaran voluntaris per preservar la tortuga careta al Garraf i el Baix Penedès

Sitges

Maçanet impulsa la creació del nou polígon de Fontanilles

maçanet de la selva
medi ambient

Els 27 donen llum verda definitiva a la Llei de Restauració de la Natura

barcelona
Medi Ambient

Prop de 800 al·legacions contra la planta de biogàs de la Sentiu de Sió, a la Noguera

Balaguer

Girona impulsa un clúster socioeconòmic que vincula ciclisme i salut

GIRONA
informe sipri

Creix l’amenaça nuclear al món

barcelona