Administracions

L’ESTARTIT

L’expresident de l’EMD justifica desplaçaments per l’activitat

L’expresident de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de l’Estartit, Francesc Ferrer, ha presentat al seu successor, Genís Dalmau, un recull de desplaçaments per import de 1.138,10 euros al llarg del mandat 2019-2023, en l’exercici del càrrec. Els actuals governs de Torroella i l’EMD van anunciar al març que durien a la fiscalia l’auditoria encarregada per fiscalitzar l’anterior mandat, en què Ferrer presidia l’ens enmig de disputes pel finançament del nucli. Les discrepàncies entre el que l’anterior poder de l’EMD comptabilitzava com a despeses o inversions pròpies i el que l’Ajuntament reconeixia ha derivat en un forat comptable de 300.000 euros per a l’ens descentralitzat, acordat per Dalmau amb el consistori i la Diputació. Assenyalaven corresponsables l’antic secretari interventor i Ferrer, aquest amb l’afegitó del complement de 100 euros mensuals de dietes sense justificar al 2022 i al 2023.

Ferrer ha presentat desplaçaments ordinaris cap al consistori i recurrents cap a la Diputació i el consell comarcal, a banda d’alguna altra acció protocol·lària que recorda, perquè li van retirar l’accés a l’agenda. Hi suma –o resta– els diners que no va percebre en la liquidació, proporcionals a les pagues extres.Ferrer diu que ha fet el moviment “no pas pels diners, sinó per la pressió sobre la persona i la família” que diu haver patit en les darreres setmanes: “Van amenaçar amb anar a fiscalia i això ha quedat en fum i descrèdit a nivell de carrer”, i espera que s’acabi d’aclarir la qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia