Administracions

ADMINISTRACIONS

Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària

L’Ajuntament de Figueres va aprovar per unanimitat, en el ple ordinari d’ahir, la creació del consell Comissionat del Talent, la Formació Professional i Universitària de Figueres. Presidit per Àngels Chacón, exconsellera d’Empresa i Coneixement, ara allunyada de la política, aquest òrgan consultiu i de treball té com a objectiu impulsar els estudis universitaris a la ciutat i ordenar la formació professional. La iniciativa vol esdevenir un clar referent formatiu comarcal. Un exemple podrien ser els estudis sociosanitaris. El comissionat, que no tindrà cap tipus de retribució, està format per representants dels sectors. La presentació es farà dissabte a l’Auditori dels Caputxins.

El centre Carme Guash

L’alcalde, Jordi Masquef (Junts), va explicar ahir, també en el ple i a petició d’ERC, que es manté l’alternativa del Turó Baix, per l’escola Carme Guasch –de dues línies– si aquesta no pot anar a l’espai inicialment previst, el parc dels Olivars o Olivar Gran. L’Ajuntament ara mateix té un nou contenciós sobre la taula –el primer no té efecte arran de l’aprovació del POUM– i, a més, Educació ara necessitaria només un espai entre 6.000 i 7.000 m². Masquef va admetre que encara no es disposa de cap terreny. En tot cas, Educació vol saber si s’impulsarà aquest any.

Àngels Chacón Presidenta del comissionat

“Ens hem de situar en el mapa formatiu”

Àngels Chacón és directora d’estratègia corporativa de Llyc, empresa especialista en creativitat, influència i innovació. Chacón, que ha estat consellera d’Empresa i Coneixement –avui, totalment desvinculada de la política–, es mostra “il·lusionada” per afrontar aquest repte que li va oferir Jordi Masquef. L’alcalde va tenir en compte l’expertesa de Cachón. Aquesta ve de lluny. Chacón és part de l’èxit a Igualada del projecte formatiu, on va jugar un paper clau com a regidora de Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme, del 2011 al 2015.

Què es persegueix amb el comissionat?
Tenim com a gran objectiu situar Figueres i l’Alt Empordà com a referent en el mapa de la formació, sigui universitària, superior o contínua. De tot el treball que es farà han de sortir propostes fonamentades i pròpies adequades a les necessitats territorials, socials i sectorials.
Caldrà fer una llista.
El que farem serà endreçar i prioritzar. Per això ens caldrà fer abans una llista de previsions. Aquesta llita la presentarem a les administracions i, a més, demanarem la col·laboració del teixit social i econòmic.
Estem parlant, doncs, del fet que ha de ser una llista totalment coherent?
Exactament. No es va a demanar per demanar sense haver estudiat les possibilitats. Les peticions es faran perquè prèviament s’haurà fet un treball que ens indicarà quins són els nostres potencials i les necessitats del territori. Recordi que he parlat de Figueres, però també de l’Alt Empordà.
Entenc que aquesta serà la força que tindran les peticions?
No només treballades, sinó a més, i és molt important remarcar-ho, consensuades. A partir d’aquí caldrà obrir un diàleg amb les administracions. No és un tema ràpid, ni fàcil.
Aquí entenc que és rellevant també l’empresa privada?
És clau la col·laboració pública i privada, sí. Cal tenir en compte on faran les pràctiques els estudiants. Però, a més, buscar també quins han de ser, i dins dels mateixos estudis, els elements diferencials que han de tenir, entre moltes altres idees i conceptes que es treballaran des del comissionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Instal·laran vuit nous punts de càrrega de vehicles elèctrics a Roses

ROSES
Salut

Protesta davant Salut i l’ICS conta les retallades a hospitals i CAPs a l’estiu

barcelona
Societat

Crida a la prudència per un cap de setmana llarg de revetlla i Gran Premi de F1

Barcelona

L’Ajuntament vol aprovar al ple del vespre el projecte de la piscina coberta

olot

Seu de l’acte central del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI

breda
urbanisme

Barcelona destina 10,5 milions a millorar l’accessibilitat a les voreres

Barcelona
Societat

Nou aparcament de més de 300 places a l’estació de Martorell Central

Martorell

250 investigadors es reuniran al 10è congrés Living Knowledge de la UdG

girona

Nova teràpia al Trueta per al tractament de la insuficiència cardíaca

girona