Administracions

ADMINISTRACIONS

Roquetes redueix el deute municipal de 13 milions a 180.000 euros en setze anys

S’ha baixat l’índex del 153% del pressupost el 2007 a l’actual que és del 2,4%

“Veníem d’un deute heretat de prop de 13 milions d’euros, que representava un índex del 153% sobre el pressupost d’aquella època. Passats setze anys, hem aconseguit rebaixar l’endeutament reconegut fins als 180.323,36 euros, situant-lo en un percentatge del 2,4%”. Son paraules de l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, que aquest dijous ha explicat davant els mitjans la situació actual del consistori després dels darrers moviments econòmics realitzats. Garcia, que ha qualificat la situació de “gran notícia per a la ciutat”, l’ha vinculat a la darrera gran quitança aplicada al deute, després de l’aprovació per unanimitat d’una amortització per valor de 604.211,16 euros, en el ple ordinari del passat mes d’abril.

Garcia ha explicat que tot i haver amortitzat el deute i haver passat per dies crisis econòmiques “ s’han generat més de 8 milions de romanent de tresoreria, que s’han traduït en inversions necessàries per la millora de la nostra ciutat, com ara la urbanització de la zona verda de la Torre d’en Gil, l’adequació de la zona esportiva, l’arranjament de carrers i camins, o part de la construcció de la nova llar d’infants”. I ha reblat: “Tot això, sense fer grans pujades d’impostos ni aplicar contribucions especials a la ciutadania”.

L’alcalde ha vinculat els bons resultats a la feina feta tant per l’actual equip de govern, com pels anteriors. Durant aquest període de temps, tal com ha manifestat l’alcalde de Roquetes, els majors esforços econòmics de l’Ajuntament s’han centrat en contenir l’estat del deute de tresoreria, però sobretot en la despesa generada pel contracte de construcció i concessió d’obra de la piscina coberta climatitzada. Per aquest concepte, fins al moment s’han pagat 6.193.661,33 euros, sobre un preu final de 8.912.535,72 euros.

“L’import pendent per liquidar la totalitat de la construcció de l’obra de la piscina, que actualment és de 2.718.924,39 euros, serà el que resulti del procés en fase de liquidació del concurs de creditors en què es troba l’empresa constructora. Ens hem personat per arribar a un acord favorable de resolució i lluitar perquè la quantitat final a abonar sigui la més baixa possible”, ha declarat Garcia, si bé ha advertit que aquesta circumstància pot provocar que l’Ajuntament s’hagi de tornar a endeutar, amb major o menor mesura, per una obra del 2006.

Tanmateix, Ivan Garcia ha fet esment del “canvi en el tipus de contracte de gestió” de la mateixa piscina, efectuat el passat mes de setembre per part del govern municipal, amb el qual hi ha una previsió de beneficis “d’entre 120.000 euros i 150.000 euros a l’any” a partir d’ara per a l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La Diputació avança 1,9 milions per trobar fuites d’aigua en 120 municipis

Tarragona
salut

Crida a la ciutadania per “salvar” el servei de pediatria de l’Hospital de Mataró

Mataró
sequera

S’aixeca l’excepcionalitat a Ter-Llobregat i Darnius passa a emergència I

Barcelona
Societat

Inversió de 5, 7 milions per transformar l’Artèxtil en un campus sanitari de la UAB

Sabadell

Di-Versiones, Julieta i Pelukass, caps de cartell dels concerts de Festa Major

salt
societat

El Tour, el nou gran esdeveniment que també acollirà Barcelona

Barcelona
societat

Inici d'estiu a les platges metropolitanes amb un 20% menys d’espai de sorra

Montgat

David Montoro relleva Isaac Padrós com a president de Multicapacitats

GIRONA
societat

Adjudiquen les obres per recuperar l’aigua de la mina del barri Fortuny

Reus