Administracions

SERVEIS

Cardona reclama a Interior una oficina mixta de Mossos i Policia Local

L’alcalde recorda al conseller d’Interior en funcions que “no s’ha notat un increment de la policia catalana en el municipi”

L’Ajuntament anuncia la incorporació d’un agent i més càmeres

L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Lluïsa Aliste, han celebrat avui una reunió de treball amb el conseller d’Interior en funcions, Joan Ignasi Elena i li han traslladar la demanda d’habilitar al municipi una oficina mixta de Mossos i Policia Local. L’Ajuntament ha posat a disposició un nou espai, que s’ubicarà a l’actual Oficina de Turisme (Av. Rastrillo) i que ja compta amb un projecte tècnic, per unes noves dependències mixtes entre la Policia Local i Mossos. Estruch ha recordat al conseller Elena la distància física amb la comissaria més propera, que és Manresa, i en conseqüència el temps elevat de resposta. A la reunió, on també hi han participat els caps de la Policia Local, s’han analitzat les dades de seguretat a la vila i s’hi ha fet trasllat els aldarulls ocorreguts al en les últimes setmanes i les actuacions dutes a terme.

A la trobada, l’alcalde ha posat de manifest que, malgrat la bona voluntat, “no s’ha notat un increment de la presència de Mossos d’Esquadra en el municipi” i ha reclamat més reforç policial en aquest sentit. “Necessitem visualitzar la presència de Mossos per prevenir els fets delictius”, ha afirmat Estruch.

Segons ha puntualitzat l’alcalde, històricament, i a diferència d’altres municipis de les mateixes característiques, Cardona havia comptat amb una caserna dels Mossos d’Esquadra des del 1877 fins a la Guerra Civil. Per la seva banda, el conseller s’ha compromès a estudiar a fons la proposta i reforçar la presència de Mossos al municipi, així com articular un nou protocol de col·laboració entre Mossos i la policia cardonina.

Tant el conseller com l’alcalde han coincidit amb “la bona feina de la Policia Local” que, tot i les limitacions existents que es treballa per revertir-les, donen un servei continu a la població. L’alcalde ha destacat el “ferm compromís” del consistori per investigar i aturar qualsevol fet bandàlic o delictiu a Cardona.

La Policia Local, en coordinació amb Mossos d’Esquadra, està ultimant els treballs per investigar els fets ocorreguts al municipi en les darreres setmanes. Per altra banda, l’Ajuntament ja ha denunciat els autors que han protagonitzat els darrers aldarulls.

Així, el consistori ha anunciat un paquet de mesures per reforçar el control i la vigilància a la vila. Les mesures passen per l’ampliació de la plantilla de la Policia Local, amb un nou agent al cos, la instal·lació de 3 noves càmeres de videovigilància al nucli històric i 2 al Polígon Industrial, que se sumen a les ja instal·lades i previstes al pla de mandat del govern municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

El Govern autoritza ampliar a 50 anys la delegació de la gestió del Port Olímpic a l’Ajuntament

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

L’electrificació de la terminal de creuers MSC de Barcelona costarà 14,5 milions

Barcelona

Adjudiquen per subhasta 4.518 tones de fusta dels boscos del Ripollès

RIPOLL