Administracions

Masquef escenifica el seu full de ruta de Figueres fins al 2030

L'alcalde, Jordi Masquef, defensa que el pla d'acció local, presentat avui a l'Auditori dels Caputxins, és un "projecte de ciutat i, en cap cas, partidista"

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef (Junts), ha escenificat avui a la tarda, a l’auditori dels Caputxins, el seu projecte de ciutat fins al 2030, ampliat amb temes de creixement urbanístic fins al 2040. Masquef, amb un format amb conversa amb la periodista, Montse Rigall, ha explicat la importància d’oferir a la ciutadania “un relat engrescador” que és el que “la gent demana”. També ha valorat positivament el seu pas per l’oposició perquè “m’ha ajudat a créixer”. S’ha mostrat satisfet amb temes com ara la seguretat, del que ha dit que progressa, si bé s’ha incrementat el 2024 només un 2%; també ha destacat el contracte de neteja –a punt d’aprovar-se per ple – o el comissionat pels estudis de cicles formatius i universitaris.

L’acte s’ha complementat amb la projecció de diversos vídeos amb la participació de tots els regidors i, també, veïns de la ciutat. Per il·lustrar el projecte de govern, l’acte s’ha desglossat en tres blocs: el primer, una valoració de mandat; el segon, la presentació del Pla d’Acció Local 2023-2030. Un pla, tot s’ha de dir, que s’ha presentat assentat sòlidament fent públic una enquesta a la ciutadania sobre l’acció de govern de Junts. El darrer ha estat la Figueres del futur, molt lligat a tots els blocs anteriors.€

La llista de projectes

Pel que fa als projectes, Masquef ha enumerat especialment l’increment de llicències urbanístiques i la implantació de nous projectes privats, el que demostra el bon moment de la ciutat. Entre altres temes s’ha parlat de les rondes, destacant que la nord “va molt ben encaminada” o la creació de 1.000 noves places d’aparcament. També s’ha posat en relleu la recuperació de la Casa Roda, un emblema de la ciutat i la nova biblioteca al parc de les Aigües. Entre els projectes que queden descartats, ha dit, és el quart centre dalinià a la ciutat. En canvi, ha avançat que s’està a punt de trobar una solució pel casino. També va avançar que properament es comptarà amb 45 pisos d’usos socials, entre altres accions que es porten a terme.

L’acte, amb un auditori ple de gom a gom, ha tingut com a punt més rellevant el PAL. Un document estratègic que, i segons Masquef, no és un projecte de partit, “sinó de ciutat”. Aquest full de ruta es desplega en tres eixos: la ciutat, les persones i el futur. Per mesurar el seu compliment, i segons Masquef, se situen les accions en tres línies temporals: els projectes i accions que cal engegar entre l’inici de mandat i el 2024. Però el document va més enllà i fixa un d’horitzó temporal ja fins al 2040.

L’opinió de la ciutadania

Aquesta posada en escena s’ha completat, abans de la intervenció de Masquef, amb la presentació dels resultats d’una enquesta a la ciutadania elaborada a través de l’aplicació municipal Figueres-360. Per fer-lo hi han participat 550 figuerencs. El resultat, i segons aquests, posen en relleu que el 80,9% creu que el canvi de govern ha representat una millora. El que més es valora de l’acció de Junts, i per aquest ordre, és: la seguretat i el civisme (47,1%), tenir en compte a la ciutadania (20,7%) o la resposta a peticions dels veïns (16,4%). Finalment, i entre altres temes, sobre el projecte de ciutat, els enquestats veuen com a prioritari el projecte educatiu (25,5%), enfront del segon, la supressió de les vies del tren i nova estació intermodal (14,7%). Tot i els esforços en seguretat, l’enquesta deixa clar amb un 61,5% que la ciutadania encara creu que ha de millorar més. Així no és gens estrany que la principal preocupació sigui també important (44,4%). En aquest sentit, el govern té intenció d’ampliar d’incrementar anualment la plantilla de la Guàrdia Urbana fins a arribar als 93 agents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona
Societat

El Baix Segre reclama més metges i policia per l’arribada de temporers

Seròs

Projecte per millorar la supervivència d’un tipus de càncer de fetge

girona

La UdG i la Fundació SERGI creen una escola d’estiu per reflexionar sobre el racisme en l’educació

GIRONA

Renfe oferirà bus alternatiu per les obres que es faran entre Caldes i Maçanet

CALDES / MAÇANET

Els educadors socials reclamen que es freni“la sobreocupació” a la Misericòrdia

GIRONA
Societat

Més inversió i quatre zones més al nou pla de barris de Barcelona

Barcelona
societat

Creen un mapa amb refugis climàtics del poble

lloret de mar