Administracions

Europa en Blau reflexiona a Calonge i Sant Antoni sobre els reptes de la UE

La quarta edició de la jornada de reflexió europeista Europa en Blau torna aquest 6 de juliol a l’emblemàtic Castell de Calonge coincidint amb el tret de sortida de la nova legislatura a la Unió Europea. Després de les eleccions del passat 9 de juny, la cita d’enguany del món europeista a la Costa Brava se centrarà en els escenaris que s’obren amb l’inici del nou mandat.

Sota el títol ‘Eleccions europees: i ara què?’, la jornada comptarà amb participants d’alt nivell de les institucions europees i el món polític i empresarial per reflexionar sobre el futur de la Unió Europea justament quan s’acaba d’anunciar el repartiment d’alts càrrecs: Ursula von der Leyen al capdavant de la Comissió, Antonio Costa al Consell, i Kaja Kallas com a cap de la diplomàcia-.

A més, Europa en Blau se celebrarà a pocs dies del ple constitució del nou mandat de l’Eurocambra, previst pel 16 de juliol a Estrasburg, que es preveu que segueixi sent presidida per Roberta Metsola.

El portaveu i director general de comunicació de l’Eurocambra, Jaume Duch, s’encarregarà de fer la ponència inaugural ‘Un futur incert per una Europa imprescindible’ al Castell de Calonge, després de la qual obrirà un debat amb els assistents.

Europa en Blau farà també un homenatge a l’enyorat Paco Gambús (1974-2019), eurodiputat democratacristià durant la VIII legislatura de l’Eurocambra, amb un debat sobre els Drets i Valors de la Unió Europea en què participaran alguns dels seus col·laboradors i amics més propers, com l’exvicepresidenta de la Generalitat i regidora a Barcelona, Joana Ortega.

El president del Cercle de Directius de parla alemanya, Oliver Wiethaus, i l’impulsor de Sostenibles.org, Pau Solanilla, analitzaran en la segona part del matí els nous reptes per a la Unió Europea, centrant-se en com promoure una competitivitat sostenible mentre que la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, serà l’encarregada de cloure la jornada juntament amb l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler.

Europa en Blau se celebra des del 2021 al Castell de Calonge amb l’objectiu d’oferir un fòrum de debat obert entre gent compromesa amb el projecte europeu per promoure la generació d’idees i propostes per abordar els múltiples reptes de la Unió Europea.

La cita es podrà seguir presencialment des de Calonge i Sant Antoni, previ registre, i també online gràcies a un servei d’streaming.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia