Administracions

El Maresme comprarà al mercat lliure l’energia per sanejar l’aigua a partir de dilluns

El grup comarcal d’En Comú Podem s’atribueix la decisió presa pel Consell Comarcal arrel de la denuncia que va fer del sobrecost del servei

El govern de l’ens manté que ja estava previst

Els desacords en el sí del Consell Comarcal del Maresme sobre el preu que l’ens ha pagat fins ara per l’electricitat gastada en sanejar l’aigua del territori no només continuen, sinó que es fan més profunds. El grup d’En Comú Podem, a l’oposició, s’ha atribuït el mèrit que a partir de dilluns l’administració supramunicipal passi a comprar energia en el mercat lliure. El conseller comarcal Sebastià Tejada ho vincula a la denúncia que va fer el seu grup del sobrecost que pagava l’empresa responsable del sanejament i tractament d’aigües residuals del Maresme Simmar SL pel servei. En concret, Tejada apuntava que s’abonava fins a quatre vegades més cara l’energia que el preu que tenia al mercat i calculava en més de 2,5 milions d’euros la quantitat pagada de més entre gener i desembre del 2023. Paral·lelament, també denunciava que no s’havien adaptat els contractes a les noves tarifes que havien baixat, ni el 2023 ni tampoc aquest any. La formació no va estalviar crítiques al govern comarcal d’ERC i Junts a qui va acusar de no haver controlat l’encariment d’un servei “que al final acaba pagant la ciutadania”.

Des del govern del Consell Comarcal s’han negat les afirmacions fetes per En Comú Podem a qui retreuen “atribuir-se un mèrit inexistent” perquè el canvi de la compra d’energia elèctrica pel sanejament de l’aigua ja estava previst “després d’estudiar curosament tots els escenaris, aprofitant la finalització del contracte inicial de gestió i amb independència de les denúncies infundades i esbiaixades d’un partit de l’oposició”. Afirmen que des de l’administració “s’ha fet la feina de manera responsable, gestionant els recursos el millor possible i aplicant criteris de racionalització, planificació i visió de conjunt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia