Administracions

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

S’ha restituït avui en un faristol a la plaça Independència –abans era a terra–, amb motiu del Dia Internacional de l’Alliberament LGBTI+

L’Ajuntament de Girona ha restituït aquest migdia la placa commemorativa dels cinquanta anys de la revolta de Stonewall a la plaça de la Independència. Aquesta acció s’emmarca en els actes per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull i Alliberament LGBTI+. El consistori va instal·lar la peça original el juny del 2019 al terra de plaça i actualment està malmesa. Per aquest motiu, avui se n’ha col·locat una de nova en un faristol que manté la inscripció de l’anterior i hi incorpora un codi QR per accedir a més informació.

Gest de dignitat

L’alcalde, Lluc Salellas, ha destacat que “avui fem un gest més per dignificar la lluita pels drets de les persones LGTBI”, afegint que: “Aquesta placa ens recorda d’on venim, però sobretot cap a on volem anar: cap a una ciutat i un país on els drets de tothom siguin respectats”. Per la seva part la regidora d’Igualtat i Justícia Social i Cooperació, Amy Sabaly, ha afegit que “davant de corrents que volen qüestionar la igualtat de totes les persones nosaltres responem amb tota la claredat possible”. Abans de l’acte, membres del col·lectiu LGTBI de la ciutat han repintat el pas de vianants de la diversitat, ubicat a la mateixa plaça de la Independència. També ha assistit a la commemoració la tinenta d’alcaldia i regidora de Servei a les Persones i Convivència, Núria Riquelme.

El 28 de juny es commemoren els aldarulls succeïts a Stonewall, Nova York (Estats Units), l’any 1969 que van marcar l’inici de l’alliberament afectiu, sexual i de gènere. Aquell dia la població LGBTI va sortir al carrer per visibilitzar-se i reivindicar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i la violència patida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona