Administracions

CALONGE I SANT ANTONI

ERC de Calonge reclama que s’aparti del govern al regidor de PP

La cap de l’oposició, Carme Viñas, ho demana de manera temporal mentre s’investiga la presumpta vinculació del popular amb un suposat frau immobiliari

ERC Calonge i Sant Antoni insta a l’alcalde, Jordi Soler (Junts), a fer una reestructuració temporal de les competències mentre i apartar del govern el regidor del PP, Alberto Mas, mentre s’investiga l’assumpte d’un suposat frau immobiliari, segons informacions publicades pel diari digital Crónica Global, segons un comunicat fet públic pels republicans.

La cap de l’oposició Carme Viñas (ERC), apel·lant al respecte per la presumpció d’innocència, ha demanat explicacions a l’alcalde Jordi Soler (Junts) sobre què farà el consistori davant d’aquests fets. En resposta a la petició de Viñas, Soler ha declarat que “el govern –format per Junts, PSC, PP, Tots per l’Empordà i Guanyem— està cohesionat” i que “no es veurà sacsejat per una situació així perquè per sobre de tot creiem en la presumpció d’innocència”. Viñas també ha interpel·lat al mateix Mas (PP) i l’ha convidat a explicar-se davant del ple. Al seu torn, Mas ha declarat que creu en la justícia i s’ha defensat afirmant que té “la consciència absolutament tranquil·la” perquè “no existeix cap estafa, algú m’ha volgut fer mal”.

En declaracions a mitjans, l’ens municipal també s’ha limitat a recordar que el procés judicial està en marxa i que, per tant, no pot comentar-lo, però que en qualsevol cas, es parla de fets de fa més de quinze anys “que no tenen cap relació amb l’activitat política” de l’implicat. La vista se celebrarà aquest mes vinent d’octubre.

L’Audiència Provincial de Barcelona ha obert un judici oral per estafa contra l’actual tercer tinent d’alcalde i regidor de seguretat a Calonge i Sant Antoni, Alberto Mas, per una operació immobiliària que es creu que va posar fi a un frau de prop de 500.000 euros en una operació entre Espanya i Romania el 2008. Per aquest fet, la fiscalia demana a l’acusat fins a cinc anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Talen desenes d’arbres morts per la sequera a la Serralada de Marina

Montcada i Reixac
política

Collboni demana corresponsabilitat al Govern i a l’Estat arran del suïcidi de dues germanes

Barcelona
serveis

Mataró torna a activar el servei dels serenos a les nits fins a l’octubre

Mataró

Nous espais d’ombra artificial per fer front a les onades de calor

banyoles
medi ambient

Vilassar de Mar instal·la plaques solars a cinc equipaments municipals

Vilassar de mar

Queixes pel cablejat telefònic tirat pel terra dels camps

sant martí vell
successos

Desmantellen una organització criminal internacional per estafar avis

Barcelona
sanitat

Identifiquen el primer biomarcador per fer un diagnòstic diferencial de la demència frontotemporal

barcelona
societat

Els viatgers allotjats en apartaments turístics puja prop d’un 14% al maig

Barcelona