Administracions

adminsitracions

Viladamat farà un referèndum si tira endavant el parc eòlic Muntanyeta

L’alcaldessa de Viladamat, Dolors Pons, afirma que si el projecte del parc eòlic Muntanyeta tira endavant, farà un referèndum a la població perquè els veïns puguin expressar la seva opinió. Aquest parc, a banda de Viladamat, afecta Albons, Bellcaire d’Empordà, Garrigoles, la Tallada d’Empordà i Ventalló. Pons és conscient que el referèndum no serà determinant, però serà una mesura més per plantar cara al projecte i, a la vegada, demanar el parer dels veïns. “Estem totalment a favor de l’energia de les renovables si beneficien el conjunt de la població. Som conscients de l’impacte per al territori, però ens oposem que siguin empreses privades les que en treguin tot el benefici, així com els inversors”, destaca Pons.

El projecte de parc eòlic Muntanyeta, que afecta els municipis d’Albons, Bellcaire d’Empordà, Garrigoles, la Tallada d’Empordà, Ventalló i Viladamat, va finalitzar el període d’al·legacions a finals del maig passat.

Aquesta proposta d’aerogeneradors té com a promotora l’empresa Normawind SL. Aquesta companyia defensa que els emplaçaments escollits són idonis perquè es minimitza l’impacte ambiental i, alhora, són espais amb un alt rendiment pel que fa al recurs eòlic, cosa que permetrà aportar energia neta a la zona. Normawind és una empresa d’enginyeria en energia eòlica i presta serveis a promotors d’instal·lacions eòliques, altres enginyeries, inversors i agències governamentals. L’abast dels seus serveis, segons el seu portal web, és integral, des de l’anàlisi prèvia de viabilitat d’un emplaçament, passant pel disseny, la implantació i anàlisi de campanyes de mesures del recurs eòlic i, finalment, la projecció i assessorament en la construcció i explotació del parc eòlic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia