Administracions

El Turó de la Peira comptarà amb un nou equipament social

L’edifici de serveis, llargament reivindicat pel barri, s’aixecarà a l’illa Q

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte executiu de l’edifici que albergarà un centre de serveis socials al barri del Turó de la Peira. El nou equipament inclourà un casal de gent gran i un espai destinat a l’associació veïnal.

Aquest equipament d’usos mixtes estarà situada a l’Illa Q. Es tracta d’una zona delimitada pels carrers d’Aneto, d’Inca, del Montsant i de Besiberri, al districte de Nou Barris. Les obres començaran durant el primer trimestre de 2025 i tenen un termini previst d’execució d’uns 18 mesos. L’Ajuntament hi destinarà 7,08 milions d’euros a l’edifici de 2.221 metres quadrats. Segons fonts municipals, l’estructura de l’edifici farà totes les instal·lacions disposin d’unes condicions òptimes d’il·luminació i ventilació. Cada planta tindrà un espai obert continu que actuarà com a gran passadís distribuïdor i que afavorirà la relació i la dinamització social del centre, a banda d’espais tancats en els quals es podrà donar l’atenció necessària de manera independent.

El regidor del districte de Nou Barris, Xavier Marcé, assenyala que es tracta d’una inversió “molt esperada i reivindicada pel barri”, precisament en un espai, l’illa Q, “amb un significat molt especial per a la història del Turó de la Peira”. En aquest solar hi havia en el passat blocs de pisos que van ser desallotjats i posteriorment declarats en ruïna per les esquerdes que van provocar unes obres de millora al clavegueram. Això va ser el 2005, i l’illa es va convertir en un aparcament a l’espera d’albergar un equipament social, llargament reivindicat per l’associació de veïns i veïnes. “Aquest nou equipament millorarà molt la xarxa d’equipaments del barri amb més espais socials i de més qualitat pels veïns i veïnes de la zona”, afegeix Marcé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia