Administracions

La policia local consolida la unitat de suport i convivència

L’Ajuntament n’aposta per la continuïtat després dels bons resultats que ha assolit durant l’estiu

Era una unitat inicialment concebuda per a l’estiu, però els bons resultats, sobretot durant la festa major, han dut l’Ajuntament a decidir-ne la continuïtat. La Unitat de Suport i Convivència (USIC) de la Policia Local es consolida després d’un estiu que s’ha saldat amb 171 denúncies per tinença i consum de drogues, 40 per conducció sota efectes de l’alcohol, 32 per drogues, 28 per tinença d’armes prohibides, 295 per infraccions a l’ordenança municipal i 25 detencions. El servei es va iniciar el 17 de juny amb dos equips formats cadascú amb sis agents, que compten amb un nou furgó policial de gran capacitat i fortament equipat. La unitat realitza diferents funcions, incloent-hi la vigilància a parcs i jardins, el control d’activitats en establiments i l’atenció en situacions complexes. Entra algunes de les accions han atès una persona que patia un infart, han impedit robatoris, han detectat automòbils robats i han detingut un agressor de violència de gènere.

També es consolida una unitat posada en marxa recentment. Es tracta de la Unitat Canina, que va ser presentada públicament ahir, coincidint amb el dia del Patró de la Policia Local. La unitat la formen nou agents i tres gossos, que fan tasques de vigilància en instituts, escoles i centres comercials. També participen en detenció de drogues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia