Administracions

Figueres vol dotar la Guàrdia Urbana de pistoles taser

Una moció del grup al govern, Junts per Figueres, ho proposa, juntament amb pistoles de gas pebre i de tectors de metalls

L’Ajuntament de Figueres vol dotar de pistoles taser i degas pebre, així com detectors de metall a la Guàrdia Urbana, segons proposa una moció del grup municipal de Junts per Figuers, al govern. Segons aquesta, els models de delinqüència que s’han instal·lat en els darrers temps a moltes ciutats mitjanes de Catalunya “requereixen dotar els cossos de seguretat locals dels mitjans més efectius i actualitzats”. Figueres no n’està al marge, com queda palès amb els informes i comunicats policials que realitzen els agents de la policia local i, també, el fet que diversos agents han “estat víctimes d’agressions, que en algun cas han comportat lesions; unes circumstàncies que hem de prevenir i evitar per tots els mitjans al nostre abast”.

Per això, i en la línia d’altres poblacions amb problemàtiques similars, i amb l’objectiu de garantir i millorar la seguretat dels veïns i dels agents que estan al seu servei, es “considera necessària una modernització dels aparells de defensa preventiva i no letals” de la Guàrdia Urbana de Figueres que implica dotar aquest cos de pistoles taser, pistoles de gas pebre i detectors de metall, tal com ja succeeix per exemple amb el cos de Mossos d’Esquadra. A la moció també es preveu la realització dels corresponents cursos de formació per a tots aquells agents que puguin fer servir aquests nous dispositius i la confecció d’un protocol que en reguli el correcte ús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]