Administracions

El servei de bany accessible de Riells de l’Escala ha atès a l’estiu 231 usuaris

El servei de bany accessible de la platja de Riells de l’Escala ha atès 213 persones aquest estiu. Pel que fa a les xifres relacionades exclusivament amb el servei de socorrisme, aquesta temporada hi ha hagut un total de 388 atencions, majoritàriament per a primers auxilis de caràcter lleu. La platja de Riells és la que té un nombre més gran i, també, un volum més important pel que fa a concentració d’usuaris.

Des de fa uns anys, a la platja de Riells s’ofereix a l’estiu un servei de bany accessible per tal d’ajudar a les persones amb problemes de mobilitat a accedir a l’aigua. Aquest servei, gestionat pels socorristes que actuen en aquesta platja, compta amb cadira amfíbia, crosses amfíbies, elements d’ajuda a la flotabilitat i armilles salvavides, segons siguin les necessitats de l’usuari.

Durant aquest estiu el servei de bany accessible ha atès un total de 213 persones, especialment concentrades els mesos de juliol (78) i agost (102). “Aquest és un servei que veiem que cada vegada va tenint una major demanda i estem estudiant com anar-lo millorant de cara a temporades vinents”, remarca el regidor de Medi Ambient, Rafel López.

Pel que fa al servei de socorrisme al conjunt de les platges, entre el 15 de juny i el 15 de setembre s’han fet un total de 388 atencions, entre les quals destaquen de forma majoritària els primers auxilis (256), que en un 96% dels casos s’ha tractat de casos lleus o moderats, com ara petits talls o picades. Entre el total d’atencions també hi ha hagut un total de 72 accions preventives i d’informació, 35 atencions per picada de medusa, 12 rescats i la recerca de dues persones que s’havien perdut. A final de temporada es va haver de lamentar la mort d’una persona a la platja del Rec del Molí, que és una platja que no disposa de servei de socorrisme. El servei córrer a càrrec de l’empresa Sealand.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia