Administracions

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Impotents davant ocupacions delinqüencials de la Sareb a la Bisbal

Un veí de la Bisbal, Iscle Martínez, va adquirir un habitatge al carrer Nou de la Bisbal fa vuit anys, però ja en fa cinc que els altres dos contigus, en mans de la Sareb –el banc dolent estatal que encara gestiona habitatges i finques sense capacitat per gestionar-los–, acumulen ocupacions i els darrers ocupants li estan fent la vida impossible des del 2012. Col·lecciona vídeos que li puguin servir com a prova per deslliurar-se d’un malson que li ha comportat amenaces de mort i danys encara no consumades sobre la seva persona, ni tampoc la de cremar-li la casa, però sí sobre la porta de casa seva, en forma de martellades i cops de pedra.

Les denúncies davant els Mossos d’Esquadra i la policia local, per ara, només han servit perquè la jutgessa a càrrec dels fets dicti una ordre d’allunyament entre els dos ocupants il·legals, que segons Martínez ha denunciat aquest passat cap de setmana tampoc no s’està complint. La jutgessa no va donar per acreditades les acusacions de vendes d’estupefaents ni va atrevir-se a situar en el temps les amenaces. “No és només el meu cas, segur que n’hi ha molts més”, admet l’afectat, però es queixa que tot i les denúncies policials i les proves aportades, a banda de recórrer davant la Sareb –que no actua– i cartes remeses a la síndica de greuges, la nova consellera d’Interior, Núria Parlón; el director general de la Policia, Josep Lluís Trapero, i la direcció regional gironina dels Mossos, encara sense resposta.

Per a l’afectat, que també ha acreditat trastorn d’ansietat a causa de la situació, l’actuació de la policia local tampoc no hi ha ajudat, ja que no van donar cobertura a una denúncia presentada al desembre de 2022, en què després de reduir una de les persones denunciades, segons Martínez, va indicar un dels altres ocupes que anés a dins i agafés una pistola, “afortunadament” sense “conseqüències”. El darrer cap de setmana, els aldarulls es van reproduir, però tot plegat acabarà assenyalat en un nou judici, i fonts judicials no veuen fàcil que se celebri abans del 2026. “No puc aguantar dos anys més així”, lamenta l’afectat.

El regidor de Seguretat de la Bisbal, Xavier Dilmé, admet que és “un cas sagnant”, entre d’altres que s’acumulen al municipi. Defensa que hi estan a sobre i que el mes passat una operació conjunta amb els Mossos i la Policía Nacional va permetre identificar diversos multireincidents, però reclama canvis en les lleis “per accelerar la immediatesa” i una actuació judicial més ferma i anuncia la creació d’una oficina antiocupacions delinqüencials, com ara de venda de drogues o bé la recepció d’articles robats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia