Administracions

Se suspèn el mercat setmanal per la inseguretat que provoca el ‘top manta’

Els Mossos xifren en uns 300 els venedors indisciplinats que saturen les vies d’evacuació en cas d’incident

L’Ajuntament de Canovelles ha decidit tancar el mercat setmanal, de forma temporal però sense data per ara de reobertura, per la inseguretat que està generant el top manta. La mesura s’aplicarà a partir del 3 de novembre, pel que aquest diumenge serà l’últim que estarà obert. Durant el període de tancament el consistori pretén trobar una solució definitiva al problema de seguretat derivat de la venda il·legal, ja sigui reubicant l’espai, fent un mercat més reduït o canviant el dia de la setmana en què té lloc.

Segons fonts municipals, el nombre de manters que s’ubiquen als carrers de Canovelles impossibilita una actuació policial amb garanties, l’evacuació d’afectats per qualsevol incident o, simplement, l’accés dels serveis d’emergències en cas d’una urgència sanitària. La massificació, a més, comporta enfrontaments amb el veïnat per l’ocupació dels accessos i els portals, i també amb els paradistes, que els veuen com una competència deslleial. Segons el consistori, la venda il·legal genera problemes de trànsit al municipi i riscos per la venda de productes sense garantia, alguns d’ells alimentaris.

L’Ajuntament va rebre ahir un informe dels Mossos que explicava que “hi ha un nombre incontrolable d’entre 250 i 300 venedors, totalment indisciplinats i sense interlocutor vàlid, que han saturat els pocs espais disponibles entre les parades legalitzades, situant-se, principalment, sobre les voreres i vies d’evacuació”. En cas de produir-se un incident greu no es podria garantir l’evacuació dels afectats, segons l’informe policial, que alerta del risc de la situació.

“Davant de l’informe rebut i després d’intentar pal·liar aquesta situació amb recursos clarament insuficients, l’Ajuntament de Canovelles s’ha vist en l’obligació de tancar el mercat, una mesura dràstica que es farà efectiva a partir dels 3 de novembre i que té per objectiu garantir la seguretat de les persones que viuen o passegen a la zona”, assenyala el govern de Canovelles, L’alcalde, Emilio Cordero, explica que “no ha estat una decisió fàcil, però la prioritat de l’Ajuntament és garantir la seguretat de les persones”. També fa una crida a la ciutadania a no comprar productes del top manta perquè “gràcies a les persones que compren productes falsificats ha estat necessari tancar un mercat que funcionava”.

Durant els propers dies s’informarà de la mesura als paradistes, als quals se’ls retornarà la part proporcional dels impostos ja cobrats per l’ocupació de la via pública, i s’establirà un dispositiu de les diferents forces de seguretat per evitar l’ocupació de la via pública i l’accés a la zona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia