Relleu al capdavant de la Policia Municipal de Terrassa
Relleu al capdavant de la Policia Municipal de Terrassa. El que fins ara era Intendent Major, Antoni Flores, ha anunciat el seu reingrés, al cos de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra per assumir noves responsabilitats a partir de l’1 de gener vinent, i la seva plaça l’ocuparà l’intendent Daniel Guillem.
Segons informa el consistori Guillem té 47 anys, és llicenciat en Dret, diplomat superior en Criminologia i expert en Direcció i Gestió de Seguretat Integral. Va arribar a ser intendent de la Policia Municipal de Terrassa el 22 de febrer de 2022. Va començar la seva carrera professional l’any 1996 com a agent de Policia Municipal del Vendrell i, posteriorment, va formar part de l’Àrea Central de Criminalitat Internacional i de Crim Organitzat dels Mossos d’Esquadra, entre el 2005 i el 2009. Abans d’entrar al cos de Terrassa, també va exercir d’Inspector Cap a la Policia Local de Cubelles.
Flores va entrar al cos de seguretat municipal al maig de 2016 provinent dels Mossos on era el cap de l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa. El govern explica que en aquests anys ha liderat el creixement de la seva estructura i el desenvolupament del Pla Director per tal d’aconseguir un model de policia més propera a la ciutadania i adaptada a les necessitats actuals de la ciutat. En aquest sentit, al llarg dels seus anys comandant el cos, s’ha incrementat el nombre d’agents i feminitzat la plantilla, passant de 219 efectius al 2016 als 267 actuals, i augmentant del 14’6% al 17% el nombre d’agents dones, fins arribar a les 46 dones a dia d’avui.
També destaquen que en aquest període la Policia Municipal de Terrassa ha posat en marxa un programa per a la prevenció de l’assetjament escolar que s’ha convertit en referent per a la resta de cossos locals de l’estat, així com també el projecte d’educació viària «Abraça’t a la vida» o el protocol de prevenció d’assetjament a ciclistes i persones usuàries de VMP, amb el que va rebre un reconeixement als VIII Premios Nacionales de Seguridad y Educación Vial para las Policías Locales.
Protestes al ple
En els darrers mesos part de la plantilla dels agents s’han manifestat al ple convocats pel Sindicat de Policies Locals Cos de Mossos d’Esquadra (SPLCME), el darrer cop a l’octubre, pel que consideraven una “deriva autoritària de la prefectura de la Policia Municipal”, incompliments d’acords de conveni, obertura indiscriminada d’expedients i, per últim, perquè havien instal·lat càmeres que havien gravat agents despullats als vestidors.
En els darrers dies aquest sindicat també ha fet publicacions a X en les que lamentaven l’absència del cap de la policia a la en reunions de la taula tècnica o de calendaris i canvis de torn.
En una carta adreçada a l’alcalde i regidors de l’Ajuntament del 25 de novembre demanaven que es convoqués l’intendent major perquè comparegués a la Comissió Informativa de Territori perquè expliqués el motiu de les absències i com ho compaginava amb altres activitats. Entre elles les de professor en cursos de prevenció de crim a la Universitat Miguel Hernández o a la universitat Rovira i Virgili, a més de tenir càrrec de president de Associació de Caps i Comandaments de la Policia Local de Catalunya (ACCPOL) i de responsable autonòmic de la Unión Nacional de Jefes y Directivos de Policía Local (UNIJEPOL), entre altres.