Administracions

El PSC de Cunit no vol reducció de serveis

L'exalcaldessa denuncia que reduir plantilla farà créixer l'atur al municipi

L'exalcaldessa de Cunit i actual cap de l'oposició, Judith Alberich (PSC), adverteix que l'actual govern municipal (CiU, ICV i ERC) “s'excusa en el deute” per tal de “retallar serveis”. Així, Alberich va respondre ahir a les acusacions de mala gestió fetes per l'alcaldessa, Montserrat Carreras (CiU), i va recordar que el deute del municipi “va ser en tot moment públic” i, a més, es va treballar en el darrer mandat per reduir-lo. “Vam passar d'una previsió de dèficit en tancar el 2010 de 17 milions a tan sols 11”, va defensar la socialista. Carreras va acusar dilluns l'anterior govern d'haver deixat 16 milions en factures pendents i de no haver pagat durant dos anys serveis com ara la recollida de la brossa i l'escola de música.

D'altra banda, Alberich va carregar contra les possibles reduccions de serveis que pugui comportar el nou pla de sanejament. “Apostem per reorganitzar serveis per vèncer el dèficit estructural, però no desmantellar-los”, tal com la regidora tem que acabi fent el govern.

El PSC també es mostra contrari a la possibilitat que es redueixi la plantilla municipal, que l'exalcaldessa adverteix que no farà altra cosa que augmentar la xifra d'aturats de la població. Alberich, a més, assenyala que els ajustos municipals també estan perjudicant altres empreses del municipi que veuen reduïts els serveis que oferien a l'Ajuntament.

Preocupació sindical

Els sindicats UGT i CCOO també van mostrar ahir certa preocupació pels acomiadaments que es puguin produir a Cunit. El secretari general de la Federació de Serveis Públics de la UGT a Tarragona, Juan Damián, va lamentar que els treballadors hagin de pagar la mala gestió econòmica, mentre que el seu homòleg a CCOO, Joan Carles Donado, va subratllar que molts ajuntaments han contractat en els darrers anys “per damunt de les seves possibilitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.