Educació

Pas definitiu per al nou institut escola de Sant Joan de les Abadesses

La Generalitat adjudica la primera fase de les obres del nou edifici, que serà per a secundària

El nou centre integrat es va crear el curs 2010/2011

La Generalitat ha tret a licitació les obres de la primera fase de construcció del nou institut escola de Sant Joan de les Abadesses i es fa així un pas definitiu per fer realitat un projecte pel qual han lluitat des de fa més de deu anys els consistoris de torn. Es construirà al sector de la Coromina del Bac, entre el carrer del Covilar i la rambla Bernat Guillem de Samassó.

En concret, es preveu la licitació de l'edifici que es destinarà als alumnes de secundària, a causa del mal estat de l'escola Abadessa Emma on ara estudien.

És un edifici modernista i d'estil florentí de l'arquitecte Raimon Duran, construït als anys trenta del segle passat, que és difícil d'adaptar a les normatives vigents i que no és de titularitat pública, sinó compartida entre les germanes, la Fundació Espona i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

L'estructura modular del nou edifici permetrà la construcció en sec i la possibilitat de dur a terme molts processos de forma simultània. Això ha d'agilitzar el termini per enllestir les obres, que és d'un any. Hi haurà quatre aules d'ESO, una de desdoblament i una de reforç. També hi haurà biblioteca, aula de música i aula de plàstica, laboratori i aula taller. El projecte inclou la urbanització de l'entorn del nou edifici i dels accessos, els patis i la plantació de l'arbrat.

L'actual institut escola va néixer el curs 2010/2011 de la fusió de l'escola de primària Mestre Andreu i la del SES de Sant Joan de les Abadesses. Ara la primària continuarà impartint-se a la Mestre Andreu, on fins a la posada en marxa del nou centre s'impartiran els dos nivells educatius.

LES XIFRES

120
alumnes
podrà acollir el nou edifici destinat als alumnes de l'educació secundària obligatòria.
6.758
metres quadrats
ocuparà el nou equipament educatiu que s'ha de construir, una mica més de la meitat del total.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia