L'oficina de turisme del Banc d'Espanya tindrà també un centre de divulgació

L'Ajuntament de Tarragona, que vol obrir a principi del 2011, no sap encara què farà als pisos superiors

«El centre de recepció de visitants serà una eina útil per als turistes, però també per als tarragonins, perquè donarà informació sobre serveis i activitats de tota mena que es facin a cada moment de l'any», justificava De los Rios per defensar-se dels qui voldrien per a l'edifici un ús més destinat a l'àmbit local. En aquest sentit, aclaria que es defugiran «els conceptes clàssics d'oficina de turisme, de ser un lloc de simple distribució de díptics i plànols», ja que oferirà altres serveis com un centre d'interpretació que ajudi turistes i tarragonins, i fins i tot les escoles de la ciutat, a tenir més coneixement del patrimoni». El regidor detallava que serà una sala per a una cinquantena de persones, dotada amb tecnologia 3D, on es faran «recorreguts virtuals per la Tarraco romana i s'explicarà com hi era la vida fa 2.000 anys». El complex, sobre el qual hi ha converses perquè s'hi unifiquin totes les oficines de turisme de la ciutat, com la que la Generalitat té al carrer Fortuny, es completarà amb una botiga de records i productes d'artesania per «difondre la marca Tarragona». «Serà un espai obert com no ha estat mai, molt utilitzat pels ciutadans, com demostren altres experiències de centres similars com el de Segòvia», clou De los Rios.

La cessió, en converses

El projecte, això sí, encara s'ha d'acabar de definir, en espera que es tanquin les converses pel traspàs de l'edifici que l'Estat ha de fer a l'Ajuntament. Sobre aquesta qüestió hi ha hagut «converses recents en l'alcaldia, evoluciona favorablement i hi podria haver novetats abans de final d'any», explica el regidor. Un dels punts que hi ha sobre la taula, precisament, serà el projecte que en el seu dia havia redactat l'Estat per remodelar les dependències, que es mirarà d'aprofitar al màxim amb vista a redactar el projecte executiu definitiu. Pendent d'això, i de saber, doncs, el pressupost, De los Rios ja avançava que l'obra civil que calgui fer a l'edifici es presentarà als fons estatals per al 2010, mentre el pla de competitivitat de la Tarraco romana sufragarà l'adequació interna de l'espai, que ocupa tota la planta baixa, uns 600 m². Els pisos superiors –que són més petits perquè hi ha un gran forat central– encara no és clar tampoc a què es destinaran, pendents dels termes de la cessió. L'Ajuntament creu, en tot cas, que el centre de recepció podria obrir a principi del 2011.

Una biblioteca seria més petita que l'actual

De los Rios va voler respondre a la insistència de l'oposició de demanar que a l'edifici s'hi ubiqui la biblioteca central de Tarragona, una proposta que «no s'aguanta per enlloc» per manca d'espai. «Segons el mapa de lectura pública de Catalunya que ha fet la Generalitat, la biblioteca central d'una ciutat de més de 100.000 habitants ha de tenir almenys uns 5.000 m², i el Banc d'Espanya en té exactament 2.771, comptant el soterrani i tot», esgrimia, abans de recordar a més que l'edifici «és un bé catalogat, així que hi ha certes estructures internes que no es podrien tocar així com així», amb referència a la possible cobertura del celobert central. De los Rios, de fet, recordava que fins i tot l'actual biblioteca del carrer Gasòmetre és més gran que l'edifici de la Rambla Nova. «La proposta de CiU no té cap sentit», tancava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.