Societat

Una nova via verda per l'antic Carrilet

El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa l'ampliació del traçat

La via verda de l'antiga Val de Zafán s'ha consolidat com un dels eixos principals de la dinamització turística de les Terres de l'Ebre. Des de la seva posada en funcionament ara fa gairebé vint anys que la millora de serveis ha estat constant.

En el marc d'una via que suma més de cent quilòmetres des d'Alcanyís fins a Tortosa, el Consell Comarcal del Baix Ebre n'impulsa l'ampliació per l'antic traçat del Carrilet, que unia antigament Tortosa amb el delta de l'Ebre.

L'ens comarcal ha presentat un projecte en la convocatòria de subvencions de la Generalitat per al desenvolupament de plans de foment territorial de turisme, per un import de poc més de 360.000 euros. L'objectiu és poder iniciar una primera fase fins a l'Aldea, per així afegir un altre actiu turístic. La segona fase enllestiria la via fins a Deltebre. El projecte inclou, més enllà de la senyalització, àrees de descans i, també, l'adequació de l'entorn.

Precisament, en els darrers mesos, la via verda ha estrenat nous serveis. Des d'aquest mes d'agost la via disposa d'un nou servei de lloguer de bicicletes a l'estació de Xerta (Baix Ebre). I, des de Setmana Santa, funciona el nou vagó cafeteria de l'estació de Bot (Terra Alta), amb la intenció també de desestacionalitzar l'afluència de visitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia