Societat

municipal

Subvenció per fer una diagnosi de les necessitats del barri de Malgrat Nord

L'Ajuntament obté 18.150 euros de la Diputació per fer una anàlisi profunda que determini les estratègies que s'han de seguir

Començarà abans de finals d'any

Detectar les mancances i aportar les estratègies per resoldre-les. El barri de Malgrat Nord serà el camp d'actuació d'una anàlisi en profunditat de diferents àmbits, com ara l'urbanístic, el social o l'econòmic, que duran a terme en estreta col·laboració l'Ajuntament i la Diputació. El consistori ha obtingut una subvenció de 18.150 euros per fer la diagnosi, que anirà a càrrec de tècnics de l'administració supramunicipal i que disposarà de la col·laboració dels veïns i les entitats del barri, “ja que han de ser ells els principals beneficiats”. “L'estudi començarà abans de finals d'any i s'enllestirà durant el 2017, quan les conclusions deixin pas a un pla d'actuació que s'haurà d'executar en diferents etapes”, puntualitza l'alcalde, Joan Mercader (PSC). Mercader recorda que fa mesos, després d'un seguit d'episodis violents al barri que tot i estar separats en el temps van incrementar la sensació d'inseguretat entre els veïns, el consistori va demanar suport a la Diputació. “Reitero que, amb les dades a la mà, el barri de Malgrat Nord no és la zona que té més delictes al municipi, però des del govern som conscients que calia una actuació d'ampli espectre”, comenta l'alcalde, que hi afegeix: “L'objectiu principal que ens mou és millorar i dinamitzar aquesta zona.” Joan Mercader no considera que aquesta diagnosi topi amb el fòrum ciutadà que s'organitzarà al barri sorgit gràcies a una moció aprovada en el ple per unanimitat i que preveu recollir les demandes, queixes, crítiques i aportacions dels veïns en un acte públic previst per als pròxims mesos.

LA FRASE

L'objectiu principal que mou el govern és millorar i dinamitzar el barri de Malgrat Nord
Joan Mercader (PSC)
ALCALDE DE MALGRAT DE MAR

LA XIFRA

18.150
euros
és la quantitat que la Diputació ha atorgat per analitzar les necessitats del barri de Malgrat Nord.

Termini obert per participar en el fòrum

S'ha obert ja el termini, que s'acabarà el 14 d'octubre, perquè els veïns de Malgrat Nord participin en la taula d'organització del fòrum ciutadà. Els veïns que ho vulguin han de presentar una instància al registre de l'Ajuntament, o bé també a través d'un certificat digital al web municipal. Si el nombre de persones inscrites fins aquesta data és inferior a cinc, el termini s'ampliaria cinc dies més. La taula decidirà l'estructura de l'acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia