Salut

Pediatres del Trueta, instructors en reanimació

Un equip de pediatres de l'hospital Josep Trueta de Girona ha format més de cinc-cents professionals de medicina i infermeria en reanimació cardiopulmonar (RCP) pediàtrica i neonatal durant els darrers tres anys. Els pediatres han impartit més de vint-i-cinc cursos als hospitals comarcals de Figueres, Campdevànol, Santa Caterina de Salt, Olot, la Seu d'Urgell i el mateix Trueta, i també en diversos centres d'atenció primària (CAP) de la regió sanitària de Girona. Els pediatres tenen la titulació oficial d'instructors en aquesta matèria, una titulació que atorga el grup espanyol de reanimació cardiopulmonar pediàtrica i el Consell Català de Reanimació Cardiopulmonar. Els instructors formen els professionals en totes les variants possibles d'una aturada cardiorespiratòria en infants, una situació d'emergència que acaba amb el trasllat i l'ingrés hospitalari de la víctima. Durant les sessions, es fan pràctiques amb maniquins. Fa vuit anys que pediatres del Trueta fan d'instructors.

L'aturada cardiorespiratòria és poc habitual en pediatria, però si es produeix el pronòstic és funest, més greu que en una persona adulta. Si se'n presenta un cas, cal actuar d'urgència amb unes maniobres de reanimació molt precises. L'atenció correcta i immediata en aquestes situacions pot canviar dràsticament el pronòstic vital del nen. Precisament demà se celebra el Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.