Santa Bàrbara revalora els seus productes i el comerç amb la fira
Aquest divendres s'inaugura la mostra, que arriba a la vintena edició amb moltíssimes activitats
Malgrat que els darrers anys l'economia no ha ajudat a les fires multisectorials, Santa Bàrbara pot celebrar que la seva compleix la vintena edició. La Fira de l'Oli Nou, dels Cítrics i el Comerç serà inaugurada aquesta tarda per la consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté.
Pel que fa a l'activitat econòmica, l'espai firal acull una seixantena d'estands a més de les parades d'artesania i preveu rebre uns 20.000 visitants, segons càlculs de la regidora de Fires, Judit Lleixà, un públic atret per la possibilitat de tastar i comprar l'oli de la nova collita. Lleixà també destaca el gran nombre d'activitats que s'han preparat per a aquests visitants. D'entre totes, assenyala la demostració de com es treballava antigament, amb la preparació del terreny per a la recol·lecció d'olives a la manera tradicional, que es farà diumenge al matí: “Es podrà comprovar com es treballava amb l'animal per entaular i deixar el terreny al més pla possible i altres tècniques que avui en dia ja no es poden veure.” Encara relacionat amb els cavalls, també s'ha ressaltar la possibilitat de traslladar-se des del recinte firal fins a la Casa Museu del Pagès, d'Àngel Fibla, i el Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana en un carro de feina tirat per cavalls per visitar aquests centres etnològics. D'altra banda, la gastronomia guanya pes a la fira amb food trucks que a més de mostrar maquinària antiga de plegar olives, oferirà cóc amb oli i cítrics, coques de panoli i pa torrat amb allioli. Tampoc faltarà la tapa de la fira i concursos com el d'esprémer mandarines o el de l'allioli. A la vela temàtica es podrà visitar una exposició de nines fofutxes i s'hi faran tallers. I la cultura popular hi serà present amb cantada i ballada de jotes o l'actuació castellera de la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.
La fira
18-20 de novembre
www.santabarbara.cat