Societat

esports

triatló

La Sailfish diu adéu a Berga per problemes econòmics

La triatló que es disputa cada setembre al Berguedà desapareix

Els promotors no descarten traslladar-la a un altre lloc, però asseguren que és difícil trobar un entorn com el que tenia la prova

No hi haurà Sailfish 2017. Si més no, a Berga. Les dificultats econòmiques i els problemes de viabilitat han empès els promotors a prendre la decisió. “Tot va mentre pot anar; tothom ha fet el que ha pogut, però no n'hi ha hagut prou”, ha dit Moisès Gangolells, un dels promotors, en declaracions a aquest diari.

“Les coses sempre s'acaben per uns motius clars”, ha dit Gangolells. Les dificultats econòmiques eren cada cop més grans i la complexitat de la prova era cada vegada més difícil d'encabir a la comarca. De fet, a tall d'exemple, Gangolells ha parlat de la carretera com una dels causants de la decisió: “Tenim una C-16 complicada de fer servir, difícil d'ocupar. És una via molt utilitzada els caps de setmana i cada cop és més complicat tallar-hi la circulació.”

Un futur incert

Gangolells ha assegurat que, de moment, no està gens clar què passarà amb la Sailfish. La idea de traslladar-la a un altre indret no es descarta, però trobar el lloc adequat “és una tasca complicadíssima”. Per Gangolells, “és molt difícil situar tot el que hem fet al Berguedà en un altre espai, perquè cada entorn és diferent”.

El cas és que un dels principals al·licients per als triatletes que competien en la Sailfish era precisament l'entorn. Començaven a competir a la presa del pantà de la Baells, un indret “irrepetible”, segons Gangolells. Després de nedar durant 1,9 quilòmetres, els participants afrontaven 90 quilòmetres en bicicleta per Berga, Cal Rosal, Gironella, Puig-reig, Casserres, l'Espunyola i Avià. I, finalment, la prova arribava al clímax quan els triatletes entraven a Berga per córrer 21 quilòmetres en una ciutat entregada.

Els hostalers lamenten la decisió

Un dels sectors de Berga que més notaran un setembre sense Sailfish és l'hostaleria. Milers de persones es desplaçaven a la comarca en el cap de setmana de la triatló i eren una injecció important per a l'economia de bars i restaurants de la ciutat, així com dels hotels i els càmpings.

El president del gremi d'hostaleria i turisme de Berga, Toni Barat, ha lamentat la notícia: “Ens sap greu deixar perdre un esdeveniment com aquest.” En aquest sentit, ha dit que “és una pena, però si els promotors han pres la decisió és perquè no pot ser”. Barat recorda que el gremi sempre ha apostat per la Sailfish i pel turisme esportiu, i reconeix que perdre la triatló els fa mal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell segueix cremant

BOTARELL